Rusia plănuiește un hotel în spațiu

0

Un hotel pe orbită, zboruri de observare a Lunii și excursii de lux în cosmos, toate acestea fac parte din viziunea Rusiei care să îi asigure leadership-ul în industria turismului spațial.

Mai multe companii rusești și-au dezvăluit planurile privind turismul spațial, susținând că provocarea este de a construi o nouă aeronavă care să ducă oamenii în spațiu ca urmare a retragerii navei NASA în aprilie.

La un deceniu de la călătoria primului milionar american în spațiu, RKK Energia plănuiește o navă care să transporte șase persoane. Aceasta ar putea fi operațională în 2015.

Firma Orbital Technologies a anunțat că speră să construiască un hotel care să orbiteze pentru șapte musafiri până în 2016, un loc în hotel ar costa 1 milion de dolari pentru un sejur de cinci zile.

Alte planuri includ realizarea de zboruri pentru turiști pe partea întunecată a Lunii și pe Marte, până în 2030.

“Turismul spațial este o afacere reală și în creștere”, a declarat Sergei Kostenko, directorul firmei Orbital Technologies.

Experții străini spun, însă, că firmele rusești nu vor reuși să-ți atingă scopurile ambițioase pentru că le lipsește finanțarea și chiar oficialii ruși declară că e greu să concurezi cu firmele americane pentru contractele cu NASA.

Sursa: Reuters

Foto: Flickr / Sweetie187


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger