Rusia blochează site-uri legate de protestele din Ucraina

0

Agenția de monitorizare a Internetului din Rusia a blocat 13 pagini web care aveau legătură cu protestele din Ucraina, în urma cărora, săptămâna trecută, a avut loc îndepărtarea președintelui pro-rus Ianukovici.

 

ucraina-proteste

 

Roskomnadzor a publicat o declarație prin care susține că procurorul general a ordonat închiderea paginilor de Internet. În declarație se arată că website-urile făceau propogandă activității grupurilor naționaliste din Ucraina și încurajau activitatea teroristă și participarea la acțiuni de masă nesancționate.

Luni, cel mai mare grup pro-demonstrații de pe cel mai important site de social media din Rusia, Vkontakte, care curpindea 500.000 de membri, nu era accesibil din Rusia.

Dacă mare parte din presa rusă este controlată de stat, Internetul rămăsese până acum liber, în cea mai mare parte, și a fost un forum activ pentru critici anti-guvern.

În acest timp, Vladimir Putin a ordonat zecilor de mii de militari ruși care participau la exerciții militare în apropierea graniței cu Ucraina să se întoarcă la bază. Oficialii ucraineni anunță că armata rusă a dat un ultimatum forțelor ucrainene să se retragă din Crimea sau vor fi atacate. Un purtător de cuvânt al marinei rusești neagă, însă, acest ultimatum.

Astăzi, Parlamentul din Ucraina a ratificat un acord încheiat anul trecut cu Uniunea Europeană prin care acceptă un împrumut de 610 milioane de euro de la UE. Acordul nu fusese ratificat de către fostul președinte pro-rus.

Sursa: politico.com, Guardian, BBC

Foto: AFP

Citiți și:

VIRAL Sunt ucrainean

FOTO Peste 20 de morți la Kiev după intervenția forțelor de ordine în Maidan

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger