Rusia a interzis folosirea organismelor modificate genetic în produsele alimentare

0

Guvernul rus a decis să interzică complet folosirea organismelor modificate genetic (OMG) în producerea hranei de orice fel. Decizia a fost anunţată în cadrul unei conferinţe internaţionale de biotehnologie de către un oficial al statului rus, Arkady Dvorkovich.

Potrivit statisticilor oficiale, rata de folosire a organismelor modificate genetic în industria alimentară a Rusiei a scăzut de la 12% la 0,01% în ultimii zece ani; în prezent, există numai 57 de produse alimentare care mai conţin organisme modificate genetic, la nivelul întregii ţări, scrie agenţia de presă Reuters.

În anul 2017, este aşteptată să intre în vigoare o lege care va face obligatorie înregistrarea oficială a produselor care conţin OMG-uri. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, recent, că Rusia trebuie să “nu se opună, prin reglementările sale interne, obligaţiilor care îi revin ca membru al World Trade Organization”, dar că ţara are “mijloace legale şi instrumente legitime pentru a-şi proteja piaţa internă şi, mai presus de orice, a-şi proteja cetăţenii”.

Surse şi mai multe detalii: Reuters, Natural Society, True Activist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger