Roşia Montană, subiect de "ping – pong" politic între Traian Băsescu şi Victor Ponta

0

Preşedintele Traian Băsescu a declarat azi dimineaţă, în cadrul discuţiilor Adevărul Live, unde a fost invitat, că este în continuare un susţinător al mineritului, dar că promovarea prin lege a exploatării de la Roşia Montană este o dovadă de “laşitate” a Guvernului şi că el nu exclude opţiunea de a convoca un referendum pe acest subiect simultan cu alegerile europarlamentare.

 

 

Potrivit agenţiei de presă Mediafax, Traian Băsescu a precizat că „aprobarea proiectului exploatării de la Roşia Montană se putea face prin hotărâre de guvern” şi că promovarea acestuia prin lege care să fie adoptată de Parlament este încă o dovadă de „laşitate” a actualului Guvern. Preşedintele a mai spus că „trebuie deschis un dialog cu societatea pe tema proiectului exploatării de la Roşia Montană”, iar el nu exclude posibilitatea „de a convoca un referendum naţional pe această temă, simultan cu alegerile pentru Parlamentul European din 2014”. Traian Băsescu a mai adăugat că, aşa cum Victor Ponta îl întreba pe el câţi bani a luat pentru proiectul de la Roşia Montană, deşi nu era semnat nimic, acum îl întreabă şi el: „Ponta, câţi bani ai luat ca să semnezi pentru proiect?”. „Vă aduceţi aminte cum ţipa Victor Ponta din opoziţie câţi bani a luat Băsescu pentru semnarea proiectului de la Roşia Montană şi nici nu semnasem nimic, acum îl întreb eu: Ponta câţi bani ai luat să semnezi pentru Roşia Montană?”, a afirmat şeful statului în cadrul interviului.

Poziţia preşedintelui României faţă de proiectul RMGC de la Roşia Montană nu mai este o surpriză, Traian Băsescu fiind, declarat, un susţinător al exploatării miniere propuse prin acest proiect. În ceea ce îl priveşte pe Victor Ponta, acesta a avut, câtă vreme se afla în opoziţie şi nu la conducerea guvernului României, o poziţie mai degrabă anti-proiect, însă aceasta s-a schimbat în ultimele luni, dovadă fiind acţiunile întreprinse la nivel înalt în ultima perioadă în favoarea începerii exploatării miniere de la Roşia Montană.

 

Sursa: Mediafax, TOTB

Foto: Adevărul


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger