Românii au cea mai scăzută rată de obezitate din UE

1

 

Britanicele și maltezele conduc detașat topul obezității în Europa, potrivit unor statistici realizate de Eurostat. S-ar părea că se prăbușește și mitul franțuzoaicelor trase prin inel, însă România reușește, din fericire, să se situeze pe ultimul loc la capitolul supraponderali.

Cifrele arată că în ultimii ani, procentul de persoane afectate de obezitate a crescut de la 8% la 23,9% în rândul femeilor, iar în rândul bărbaților, de la 7,6%, la 24,7%. Deși este mult sub rata obezității din SUA, cea din Europa începe să-i îngrijoreze pe cei care supraveghează sănătatea publică.

Cei mai puțini obezi se află în România, unde doar 8% dintre femei și 7% dintre bărbați sunt supraponderali, în apropiere situându-se Italia – 9,3%, respectiv 11,3% – și Bulgaria – 11,3% și 11,6%.

”Campionii” sunt Marea Britanie – cu 23,9% -, Malta – 21,1% – și Letonia – 20,9%.

Diferențele dintre femei și bărbați nu sunt substanțiale: în 8 țări, femeile obeze sunt mai numeroase decât bărbații, în 10 proporțiile se inversează, ratele fiind egale într-o singură țară.

 

Sursa: AFP

Foto: Dailymail.com

 


Un comentariu

  1. Nu stiu cat de corect e acest fapt. Din ce am vazut in tarile europene, cred ca Olanda are cel mai scazut procent de obezitate impreuna cu tarile din Peninsula Scandinava. Iar Romania sta rau tare daca te uiti prin autobuze …

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger