România, printre ţările europene unde cei mai mulţi tineri locuiesc alături de părinţi

1

Potrivit statisticilor, România se află în primele zece ţări europene în ceea ce priveşte procentul de tineri care locuiesc împreună cu părinţii. Efectele crizei economice, care se traduc şi în scăderea posibilităţii tinerilor de a-şi cumpăra locuinţe sau de a plăti chiria, precum şi anumite date culturale, fac ca aproape jumătate din populaţia cu vârste între 25 şi 35 de ani a României să împartă casa cu părinţii. În acelaşi timp, procentul aferent Danemarcei este de doar 1,8%.

 

be0i7kgiqaaojki

 

După cum puteţi observa în harta de mai sus, realizată cu ajutorul unor informaţii oferite de Eurostat, România se situează foarte aproape de ţări ca Malta, Italia, Portugalia şi Slovenia, în ceea ce priveşte numărul tinerilor care locuiesc alături de părinţi. 44,4% dintre tinerii români rămân alături de părinţi, ţara clasându-se astfel pe locul 6 în clasamentul ţărilor europene, conceput după acest criteriu.

Pe primele trei locuri, cu procente care depăşesc 50%, se situează Slovacia (56,6%), Bulgaria (52,8%) şi Grecia (51,6%), principala explicaţie fiind scăderea posibilităţilor financiare determinată de criză. La polul opus, ţările unde cei mai puţini tineri locuiesc alături de părinţi, sunt cele nordice: Norvegia (4,2%), Suedia (4,1%), Finlanda (4%) şi Danemarca (1,8%).

 

uwfvo0s_0

Sursa: Le Nouvel Observateur

Puteţi citi şi:

Pe ce loc se află România, la capitolul egalitate dintre femei şi bărbaţi

Cât de bine se mănâncă în România, comparativ cu alte ţări?

 

 

 

 

 


Un comentariu

  1. situatia e rezultatul combinat al mai multor factori.

    o putere de cumparare scazuta si o situatie economica grea, o piata imobiliara nu foarte bine dezvoltate dar si a unei anumite mentalitati (pe care o regasim si in tari ca Italia, Portugalia sau chiar Spania) in care lipsa de independenta e pusa pe plan secund si primeaza alte avantaje ori legatura stransa din cadrul unei familii.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger