Romania, mai curata, mai frumoasa?

0

Asociatia ecologica EcoAssist s-a lansat intr-o misiune aparent imposibila: strangerea tuturor deseurilor existente in Romania. Plecand de la un exemplu similar, desfasurat anul trecut in Estonia, EcoAssist spera ca in curand romanii sa arate ca pot face ceva impreuna: sa-si stringa gunoaiele.

 

Anul trecut, in luna mai, Estonia uimea lumea. Asta pentru ca, intr-o singura zi, intreaga tara – e drept ca una de dimensiuni mai mici, comparativ cu Romania – era curatata de deseuri. La actiune au participat 50 de mii de voluntari, care au reusit sa stranga aproximativ zece mii de tone de deseuri.

Un film al evenimentului poate fi urmarit aici:

Urmind exemplul estonienilor, mai multe organizatii ecologiste din Romania, coordonate de EcoAssist (blog.ecoassist.org/ecologizarea-romaniei) s-au lansat intr-o initiativa similara. “Misiunea este curatarea Romaniei de deseurile care o sufoca si o uratesc“, spun initiatorii.

Planul este relativ simplu. Mai intai se vor identifica aproximativ 59 de mii de depozite ilegale de deseuri in toata tara, care ulterior vor fi cartografiate. Dupa aceea, toti doritorii (voluntari care si-au manifestat anterior dorinta de a participa la actiune) vor strange gunoaiele intr-o aceeasi zi a lunii mai din 2010.

Pana in prezent, aproape 15 organizatii ecologice, sapte ministere, agentii de stat, institutii si mai multe publicatii s-au alaturat proiectului.

Pagina de internet www.letsdoitromania.ro promoveaza proiectul si prezinta stadiile de implementare ale acestuia.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger