România a reciclat în 2012 doar 1% din deșeurile municipale generate, fiind pe ultimul loc în Europa

0

Potrivit ultimei statistici publicate de Eurostat în data de 25 martie 2014, 42% din deșeurile municipale din UE au fost reciclate sau transformate în compost în 2012. Statele din UE au generat în medie 492 kg deșeuri municipale/persoană în 2012, din care 34% au fost depozitate, 24% incinerate, 27% reciclate și 15% compostate. Mai mult de jumătate din deșeurile municipale au fost reciclate și compostate în Germania (65%), Austria (62%), Belgia (57%).

 

România a generat în 2012 sub 400 de kg deșeuri/cap de locuitor, alături de Croația, Slovenia, Slovacia, Polonia, Cehia, Letonia și Estonia însă se află în continuare printre ultimele țări din Europa în ceea ce privește tratarea deșeurilor, la concurență doar cu Turcia, Macedonia, Bosnia și Herțegovina și Serbia. Bulgaria, care se află la ultimele raportări (aferente anului 2009) într-o situație similară României, a reușit să reducă depozitarea deșeurilor în gropile de gunoi de la 99% la 73%. România nu a reușit, rămânând tot la 99%.

Din cele 389 kg de deșeuri generate /cap de locuitor în România doar 1% au fost reciclate, restul fiind depuse la gropile de gunoi. În plus, potrivit statisticilor nu au fost depuse raportări către Uniunea Europeană privind deșeurile incinerate și compostate.

 

Puteți citi și:

FOTO Ce rămâne în urma cosnumului: Zece fotografii care ne pun pe gânduri

Cine face curățenie în România și de ce e tot murdară

Eurobarometru: Românii sunt ultimii din clasamentul celor care fac ceva pentru mediu

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger