Roma și Milano restricționează circulația mașinilor, din cauza poluării

0

Începând de ieri, două din cele mai mari orașe italiene vor impune măsuri de restricționare a traficului auto, ca urmare a amplificării poluării aerului, cauzată de condițiile meteorologice recente. Potrivit specialiștilor citați de BBC, vremea neobișnuit de uscată și de caldă împiedică dispersarea particulelor poluante din aer, astfel încât smogul a devenit foarte dens.

Milano a decis interzicerea circulației mașinilor, motocicletelor și scuterelor timp de șase ore, de-a lungul a trei zile, în vreme ce Roma a decis alternarea circulației mașinilor cu numere pare și impare. Municipalitatea milaneză a introdus așa-numitul bilet de călătorie ”anti-smog”, valabil toată ziua, la preț de 1,50 euro și a prevăzut amenzi pentru șoferii care nu vor respecta interdicția. Milano a fost, de altfel, considerat cel mai poluat oraș european în 2008 și rămâne în continuare unul dintre cele mai poluate orașe europene.

O altă sursă de poluare a orașelor italiene sunt, potrivit datelor furnizate de diverse administrații locale, cuptoarele de pizza. La începutul lunii, primăria din San Vitaliano a interzis folosirea cuptoarelor pe lemn în care se coace pizza, pentru a reduce poluarea atmosferică. Noile reglementări prevăd dotarea cuptoarelor cu filtre anti-poluare.

În Europa, alte două mari orașe au instituit măsuri speciale pentru diminuarea traficului și, implicit, pentru reducerea poluării. În zona Barcelona, a fost impusă o limită de viteză de 90 km / oră, iar luna trecută, parcarea mașinilor în centrul Madridului a fost interzisă de două ori.

De asemenea, condițiile atmosferice neobișnuite au condus la acumularea unui val de smog extrem de toxic în Beijing, unde autoritățile chineze au declarat, în premieră, cod roșu de poluare. Una dintre măsurile administrației de la Beijing a fost interzicerea temporară a traficului auto, respectiv diminuarea lui. Potrivit Beijing News, în doar patru zile de la instituirea codului roșu, 112.800 mașini au încălcat restricțiile de trafic.

Sursa: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger