Robotul Curiosity a trimis prima imagine color de 360 de grade de pe Marte

0

Robotul Curiosity a trimis, în cea de-a treia zi a șederii pe Marte, cele mai clare imagini de până acum, inclusiv o vedere color de 360 de grade a craterului Gale, a anunțat NASA.

 

Mozaicul panoramic, compus din 130 de poze diferite pe care le-a surprins Curiosity, arată o întindere cu pietriș ruginiu și cuprinde și un perete al craterului, precum și o colină înaltă de roci în straturi. Formațiunea, denumită Muntele Sharp, se află la câteva mile distanță de unde a aterizat robotul Curiosity după o călătorie de opt luni de-a lungul a 566 de milioane de kilometri în spațiu.

Straturile de roci ascund, se pare, o parte din istoria geologică a planetei Marte, fiind principalul obiectiv al cercetătorilor care se vor folosi de robot pentru a a căuta dovezi dacă planeta cea mai asemănătoare cu Pământul găzduiește sau a găzduit vreodată viață.

Robotul Curiosity, de dimensiunea unei mașini, se comportă impecabil pe Marte, spun reprezentanții NASA, îndeplinind toate obiectivele planificate în aceste trei zile de când a aterizat pe Planeta Roșie într-o capsulă.

Sursa: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger