RMGC scade la bursa din Toronto, după ce, la București, juriștii recomandă oprirea evaluării proiectului minier

0

Compania canadiană Roșia Montană Gold Corporation înregistrează pierderi mari pe bursa de la Toronto în timp ce la București premierul desemnat Victor Ponta spune că e nevoie de o evaluare transparentă a proiectului minier din Munții Apuseni pentru a fi luate în considerare interesul național, protecția mediului și legislația europeană.

RMGC a primit o nouă lovitură, ieri, când ministrul demis al Mediului, Attila Korodi, a anunțat că juriștii recomandă oprirea evaluării proiectului minier de la Roșia Montană în lipsa unui PUZ valabil. În același timp, acțiunile RMGC au înregistrat o scădere de 13,6% la bursa din Toronto, joi, până la 2,03 dolari. Pierderea totală pe acest an se ridică la 67%.

Valoarea companiei la bursa din Toronto este, în prezent, de 770 de milioane de dolari, în scădere comparativ cu recordul de 3 miliarde de dolari înregistrat la sfârșitul anului 2010 și față de 2,5 miliarde de dolari, cât valora la începutul anului.

Potrivit mining.com, compania a cheltuit, în România, peste 500 de milioane de dolari, sub conducerea a nu mai puțin de șapte CEO, din 1999, când a obținut concesiunea la Roșia Montană, până în prezent. RMGC mai are, în continuare, nevoie de aprobări de mediu și de siguranță, precum și de exproprierea unor localnici pentru a demara exploatarea aurului folosind cianuri în zonă.

Foto: Cristian Puscas


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger