RISE Project: Corporația RMGC, urmărită penal într-un amplu dosar de spălare de bani

1

Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) este anchetată penal într-un amplu dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, potrivit unui extras emis de Registrul Comerțului, care nu dezvăluie însă motivul oficial al investigației judiciare, arată o investigație a jurnaliștilor de la RISE Project. Aceștia au aflat însă motivul: societatea minieră a efectuat plăți unei firme ploieștene, Kadok Interprest, implicată în rețeaua “Păvăleanu”. Firma este acuzată de operațiuni comerciale fictive într-un circuit de spălare de bani orchestrat de membri influenți ai PSD Prahova.

 

 

RMGC a plătit peste un milion de lei către Kadok Interprest – o firmă cu domiciliul fiscal în Ploiești pe care procurorii o califică drept „fantomă”. Informația figurează într-un referat întocmit de anchetatori în luna octombrie. Kadok Interprest SRL este investigată în cazul “Păvaleanu”, fiind acuzată de operațiuni comerciale fictive în cadrul unui circuit de spălare de bani pus la punct de membri influenți ai PSD Prahova.

Miercuri, 27 noiembrie, Registrul Comerțului a publicat mențiunea oficială care arată că RMGC este urmărită penal. În aceeași zi, casa de avocatură “Țuca, Zbârcea și Asociații”, care reprezintă corporația minieră, a precizat pentru RISE Project : „Până la această oră, nu am fost informaţi de către reprezentanţii Parchetului despre începerea vreunei urmăriri penale împotriva RMGC. Înţelegem, din informaţii care ne-au parvenit indirect, că una dintre societăţile comerciale de la care RMGC a achiziţionat niște bunuri este supusă urmăririi penale, iar Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dispus extinderea cercetărilor şi asupra tranzacțiilor derulate cu toate societăţile comerciale cu care această firmă a avut raporturi contractuale. Din informaţiile care ne-au parvenit indirect, extinderea cercetărilor vizează astfel 43 de societăţi comerciale, printre care şi RMGC, fără să fie vizată nicio persoană angajată la companie sau din conducerea acesteia. Am solicitat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti să ne fie comunicate toate actele referitoare la această situaţie”.

Contactat azi de RISE Project, Dragoș Tănase, directorul general al RMGC, a declarat: “Nu vreau să comentez această situație. Departamentul nostru de PR va da toate lămuririle necesare”.

 

Citiți întregul articol pe site-ul RISE Project.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger