Rio de Janeiro va construi un turn eco pentru Jocurile Olimpice

1

Solar-City-Tower-by-RAFAA-21

Turnul producator de energie regenerabila, care va fi amplasat pe coastele orasului brazilian, va alimenta satul olimpic in timpul Jocurilor Olimpice de la Rio din 2016.

Solar City Tower, asa cum a fost botezat ambitiosul turn, este opera biroului de design RAFAA Architecture & Design din Zurich, relateaza inhabitat.com.

Pe timpul zilei, turnul va folosi un sistem solar gigantic pentru a genera electricitate. Un sistem de stocare a apei pompate va functiona pe timp de noapte. Apa va fi mai apoi eliberata pentru a alimenta turbinele ce vor oferi energia necesara iluminarii nocturne atat a Satului Olimpic, cat si a metropolei Rio de Janeiro.

Turnul va avea o inaltime de 105 metri si va gazdui un amfiteatru, cafenele si magazine.

Credit foto: Inhabitat.com.

Tags:Un comentariu

  1. Mult mai bune sunt turnurile care capteaza energia solara transformand apa in aburi, decat centralele eoliene cu amprenta lor mare si urata, eficienta redusa si efectele secundare ca urmare a zgomotului de joasa frecventa emis de ele.

    Pe cand si la noi ? Asta e doar o forma alternativa de generare a energiei. Mai sunt si altele. Sigur veti gasi informative articolele de la eticheta “Tehnologie” si nu numai, de pe Lumea dupa Eufrosin: http://eufrosin.wordpress.com

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger