Rinocerul negru din Africa de Vest a fost declarat dispărut

0

Nu a mai rămas niciun rinocer negru în Africa de Vest, arată ultimul recensământ al subspeciei. Uniunea Internațională de Conservare a Naturii (IUCN), care realizează Lista Roșie a speciilor pe cale de dispariție, i-a declarat dispăruți.

IUCN spune că, în ciuda eforturilor de conservare, 25% dintre mamiferele din lume sunt în pragul extincției. Pe lângă dispariția rinocerilor negri, IUCN mai anunță că rinocerul alb nordic, o subspecie din Africa centrală, este aproape de dispariție. De asemenea, ultimul rinocer Java este, cel mai probabil, dispărut.

“Aceștia au avut ghinionul să se alfe la locul nepotrivit, unde nu am reușit să implementăm măsuri necesare de securitate”, spune Simon Stuart, președintele Comisiei de Supraviețuire a Speciilor din cadrul IUCN. “Trebuie să ne imaginăm un animal mergând cu un corn de aur. Asta e valoarea și de asta are nevoie de securitate ridicată”, adaugă acesta.

Lista Roșie mai arată că și 40% dintre reptile sunt amenințate cu dispariția. Printre succesele din domeniul conservării se numără desemnarea de noi zone de conservare pentru mai multe specii și reintroducerea unei subspecii de cai, dispărută în 1996, datorită unui program reușit de înmulțire în captivitate.

Foto: Flickr / Chadica

Sursa: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger