Rinoceri din Africa de Sud, relocați pentru protejarea speciei și extinderea habitatului

0

 

Îngrijorate de statisticile negative despre vânătoarea ilegală a rinocerilor din Africa de Sud, autoritățile și organizațiile internaționale își întețesc eforturile pentru salvarea mamiferelor. Un proiect WWF, în derulare de opt ani, ajută rinocerii negri din această parte a lumii să supraviețuiască.

 

Un grup de 19 rinoceri negri a ajuns într-o nouă casă. Cei 19 au ”parcurs” 1.500 de kilometri, din Eastern Cape până în provincia Limpopo, cu ajutorul proiectului WWF pentru extinderea teritoriului rinocerilor negri. Modalitatea de transport a fost gentilă, au spus reprezentanții acțiunii: tehnica de capturare este blândă, iar perioada în care sunt sedați pentru transport este mai scurtă. Odată sedați, rinocerii au fost transportați prin aer, cu ajutorul unui elicopter, până la mașinile speciale care îi așteptau să îi ducă la noua casă.

Potrivit The Times, care citează oficiali WWF, proiectul are drept scop creșterea numărului de rinoceri negri în Africa de Sud (specie considerată în pericol de dispariție). În ultimii opt ani, acțiunile din cadrul acestui proiect au ajutat considerabil la crearea unor noi habitate și înființarea unor grupuri distincte de indivizi din această specie, finalitatea fiind salvarea acestor mamifere intens vânate pentru cornurile lor. Până acum, 120 de rinoceri negri au fost relocați și operațiunile vor continua.

 

Sursa și foto: The Times / WWF


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger