Rezoluții verzi pentru 2012

1

Gata rezoluțiile pentru anul 2012? Dacă mai aveți puțin loc, vă facem niște recomandări pentru ca anul viitor să fiți mai “verzi”.

Nu mai cumpăra apă îmbuteliată! Potrivit Clean Air Council, între 26 și 41% din plasticul aruncat la gunoi anual constă în sticle de apă. Așa că, de anul viitor, renunță la apa îmbuteliată și folosește o sticlă refolosibilă.

Mergi mai puțin cu mașina! Dacă lași mașina în garaj nu salvezi doar mediul, ci îți îmbunătățești și sănătatea, petrecând mai mult timp în aer liber și făcând mai multă mișcare.

Folosește doar pungi reutilizabile pentru cumpărături! Doar americanii folosesc un miliard de pungi de plastic la cumpărături în fiecare an. Doar 1% dintre acestea sunt reciclate. Din 2012, nu mai uita sacoșa din material textil când mergi la piață!

Scurtează timpul petrecut la duș! Jumătate din populația mondială se va confrunta cu crize de apă în următoarele două decenii. Iată un motiv suficient să scurtezi timpul petrecut la duș, unde se consumă cea mai mare cantitate de apă, după toaletă.

Mănâncă mai puțină carne! Dacă fiecare american ar renunța la carne și brânză o zi pe săptămână ar echivala cu eliminarea a 7,6 milioane de mașini de pe străzi.

Reciclează hârtia! Pentru a reduce deșeurile din hârtie renunță la facturi pe hârtie și plătește electronic, iar în locul abonamentelor la reviste, fă-ți abonamente electronice!

Fă compost! Dacă ai spațiu în grădină, încearcă ceva nou în 2012! Eviți aruncarea la gunoi a unei cantități impresionante de deșeuri și obții un compost perfect natural pentru a hrăni solul.

Folosește substanțe de curățare prietenoase cu mediul! Substanțele de curățare din comerț sunt toxice și ajung să polueze apele. Încearcă să-ți faci acasă produsele de curățare din substanțe care nu pun în pericol viața marină.

Foto: Flickr / nist6ss


Un comentariu

  1. Pingback: Zöld újévi fogadalmak: „2012-ben kevesebb húst eszem” » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger