Reteta pentru margarina homemade

0

Reprezentantii Unilever Romania ne-au enuntat ingredientele si cantitatile necesare pentru a face margarina acasa. Va invitam sa le combinati si sa ne spuneti cat de sanatos vi se pare rezultatul.

margarina

Foto: Flickr – steveleggat

Pentru a face margarina in propria bucatarie, arata compania, este nevoie de 20 de grame de grasime vegetala simpla, solida la temperatura camerei (cea de palmier, de exemplu), 3 linguri de ulei vegetal (de floarea soarelui, rapita, in, porumb sau de masline), 2 lingurite de galbenus de ou, 2 lingurite de lapte, sare, suc de lamaie si verdeata.

Grasimea este pusa intr-un bol de sticla si se topeste in cuptorul cu microunde sau in apa calda. In grasimea topita se adauga uleiul vegetal. Bolul cu amestecul de grasimi este introdus intr-un altul, mai mare, cu apa rece si gheata. Uleiul si grasimea se amesteca cu mixerul de bucatarie, la viteza cea mai mica, sau cu telul, pana cand compozitia incepe sa se solidifice si sa capete culoare alba.
Se adauga galbenusul de ou, care contine lecitina si are rol de emulsifiant, apoi se toarna si laptele, sucul de lamaie, sare dupa gust. Amestecul rezultat poate fi asezonat cu verdeata tocata, boia de ardei, piper macinat sau ceapa verde.

Va invitam sa aplicati aceasta reteta, nu neaparat pentru consum, ci mai degraba ca experiment, si sa ne impartasiti parerile dumneavoastra.

Tags:



Leave A Reply