Reţeaua socială pentru bogaţi

0

Deşi, la prima vedere, o astfel de idee poate părea o glumă sau o farsă, fondatorul noii reţele sociale Netropolitan, autointitulată “clubul online al oamenilor cu mai mulţi bani decât timp”, susţine că intenţiile din spatele noului site sunt cât se poate de serioase şi de reale. “Este 100% adevărat şi cred că există şi o nevoie şi un public pentru acest serviciu,” a declarat fondatorul. La fel de reală este şi taxa de 9.000 de dolari pe care trebuie să o plătească cei ce doresc să devină membri ai reţelei.

 

rich-people1

 

Netropolitan s-a lansat oficial chiar ieri, invitându-i pe cei cu vârste de peste 21 de ani şi cu buzunare generoase să se alăture reţelei care promite atât respectarea intimităţii, cât şi exclusivism. Odată deveniţi membri, utilizatorii – care sunt obligaţi să-şi folosească numele adevărate – se pot organiza în grupuri pornind de la interese comune, având totodată acces la conţinutul postat de toţi ceilalţi utilizatori. Reţeaua nu conţine reclame, nu este indexată de motoarele de căutare, iar sistemul de securitate promite să monitorizeze nonstop comportamentele antisociale şi să descurajeze tentativele de a folosi acest canal în scopuri publicitare. Cum serviciul de socializare se doreşte a fi exclusivist, va pune la dispoziţia utilizatorilor posibilitatea de a intra în legătură directă cu un angajat specializat al reţelei, care să-i ofere asistenţă la orice oră.

Reţeaua a fost fondată de  James Touchi-Peters, compozitor şi dirijor al Orchestrei Filarmonice din Minnesota, care spune că a întâmpinat dificultăţi în a găsi în reţelele sociale obişnuite oameni cu care să relaţioneze după propriile exigenţe. “Am văzut nevoia unui mediu în care poţi vorbi despre lucruri mai rafinate şi mai delicate, fără ca asta să îţi afecteze viaţa reală – un mediu în care să poţi împărtăşi pasiuni şi experienţe comune,” explică Touchi-Peters, citat de CNN. Preţul pe care-l percepe pentru apartenenţa la o asemenea comunitate poate părea însă, pentru marea majoritatea, de-a dreptul ridicol: taxa iniţială este de 9.000 de dolari, dintre care 6.000 de dolari reprezintă “taxa de intrare”, iar 3.000 reprezintă taxa anuală. Pentru fiecare an suplimentar, utilizatorul trebuie să plătească alţi 3.000 de dolari.

Sursa: CNN


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger