Reţeaua LinkedIn, dată în judecată pentru "spargerea conturilor de email ale utilizatorilor"

4

LinkedIn este cea mai mare reţea de socializare dedicată profesioniştilor din diverse domenii de activitate, dar, totodată, unul dintre cei mai mari furnizori de spam “legal” (dacă se poate numi astfel) din lumea virtuală. Patru utilizatori ai reţelei susţin, însă, că agendele din conturile de email le-ar fi fost accesate de către reţea fără acordul lor.

 

 

Procesul a fost intentat în California (SUA), de către cei patru utilizatori LinkedIn, între care se numără şi un fost director din lumea publicităţii din New York. Cei patru nu reclamă doar faptul că LinkedIn este prea zelos cu emailurile trimise, ci spun că reţeaua le-ar fi spart conturile de email şi ar fi descărcat, din acestea, adresele email salvate în agendă, care aparţineau altor persoane. Însă, de regulă, atunci când îţi faci cont pe LinkedIn sau îl instalezi ca aplicaţie pe telefonul mobil, este foarte simplu să oferi acces reţelei la „recoltarea” contactelor tale din agenda electronică (foto sus – exemplu), dacă nu eşti suficient de atent la „termeni şi condiţii de utilizare”. Şi acest lucru nu este valabil doar în cazul reţelei LinkedIn.

Cei patru care au deschis procesul împotriva LinkedIn pretind că reţeaua nu le-a solicitat niciodată acces la conturile lor de Gmail, dar, cu toate acestea, adresele din acele conturi au fost folosite de către reţea. Deocamdată, reprezentanţii LinkedIn nu au oferit o declaraţie oficială referitoare la caz şi probabil nici nu o vor face, scrie Geek.com, din moment ce este o chestiune care a ajuns în instanţă. Însă este foarte posibil ca acuzaţia de „spargere a conturilor de email” să nu prea stea în picioare, în condiţiile în care avocaţii LinkedIn cel mai probabil vor atrage atenţia asupra faptului că utilizatorii nu au citit termenii şi condiţiile de utilizare.

 

Sursa şi foto: Geek

 


4 comentarii

  1. Irina Firuţi via Facebook on

    LinkedIn este cea mai inutila retea de socializare dedicata profesionistlor…chiar nu vars nici o lacrima pt ei!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger