Restaurantul unde roboții gătesc și servesc mâncarea

0

La Robot Restaurant din Harbin, China, cei care se ocupă de gătit, servit și debarasarea meselor sunt 20 de roboți. Clienții localului din provincia Heilongjiang sunt chiar întâmpinați la intrare de un robot care întinde lateral un braț și spune “Bună ziua, pământeanule. Bine ai venit la Robot Restaurant!”.

 

 

După ce comenzile au fost luate, roboții din bucătărie se apucă să pregătească mâncarea, după care un robot-ospătar aduce felurile de mâncare la masă. Un robot care cântă le asigură amuzamentul clienților pe durata mesei.

Restaurantul a fost deschis în iunie anul trecut și câștigă în continuare notorietate. Inginerul șef Liu Hasheng spune că s-au investit 500.000 de lire sterline pentru crearea restaurantului, fiecare robot costând între 20.000 și 30.000 de lire sterline. Aceștia pot luca neîntrerupt cinci ore după o încărcare de două ore.

“Echipa din camera computerelor organizează roboții. După o zi aglomerată, aceștia merg la masă, care constă în electricitate”, spune domnul Hasheng.

Roboții măsoară între 1,3 și 1,6 metri, pot arăta peste 10 expresii faciale și pot formula replici simple de întâmpinare. Restaurantul oferă un meniu cu peste 30 de feluri de mâncare, iar costul mediu al cinei este de între 4 și 5 lire sterline.

În 2010, un alt restaurant cu roboți a fost deschis în provincia Shandong, iar compania Momentum Machines din San Francisco a anunțat planuri de a deschide un nou lanț de restaurant fast-food unde toată mâncarea va fi gătită de roboți.

Sursa: Daily Mail


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger