Restaurantul din China în care oamenii frumoşi mănâncă gratis

0

Cine are nevoie de bani când arată bine? Acesta pare să fie principiul după care se ghidează un restaurant coreean din oraşul chinez Zhengzhou, unde, în fiecare zi, cinci persoane norocoase, considerate a fi cele mai frumoase care intră acolo, nu sunt taxate pentru ceea ce consumă.

 

 

“Masa gratuită pentru oamenii frumoşi”, spunea semnul agăţat la intrarea în restaurantul Jeju Island. Bizara practică nu este aplicată oricum, ci cu ajutorul unor juraţi care decid cine sunt cei cinci cei mai frumoşi oameni dintre clienţi, care merită masa gratuită. Juraţii sunt specialişti în chirurgie plastică; fiecare client care speră să se încadreze în standardele impuse de către aceştia pentru titulatura de frumuseţe şi, astfel, să câştige o masă gratuită, trebuie să fie fotografiat într-un spaţiu numit “beauty identification area” (zona de identificare a frumuseţii). Apoi, medicii esteticieni analizează fotografiile şi se uită la elemente faciale precum ochii, nasul, gura, raportul dintre elementele feţei etc. Frunţile proeminente se pare că primesc puncte în plus la evaluare, fiind o trăsătură preferată.

În funcţie de analiza făcută de specialiştii în chirurgie estetică, cele cinci persoane care primesc cele mai mari note în timp de 30 de minute se bucură de masa gratuită. Scorurile fiecărei persoane analizate sunt publicate pe loc în interiorul restaurantului. Reţelele de socializare din China s-au umplut de comentarii, glume şi chiar dezbateri legate de ineditul concurs de frumuseţe al restaurantului. “Urâţii trebuie să plătească dublu?”, s-au întrebat unii utilizatori Weibo. Nici autorităţile din Zhengzhou nu sunt foarte încântate de strategia restaurantului. Au acuzat iniţiativa de denigrare a imaginii oraşului şi au spus că semnul de la intrare (cel care promovează masa gratuită pentru cei frumoşi) nu a primit aprobarea municipalităţii. Drept urmare, semnul a şi fost dat jos. Însă patronul restaurantului a spus că “programul” său va continua, chiar şi fără semn.

 

Mai multe detalii: Shanghaiist

 

Sursa şi foto: Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

Restaurantul din sare care filtrează aerul urban poluat

Un zoo din China pune vizitatorii în cuşti şi lasă felinele în libertate

FOTO Casa dinăuntrul bolovanului


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger