ReStart Romania caută cele mai bune idei online care pot schimba România în 2012

0

Ai o idee punctuală despre cum ai putea să rezolvi online ceea ce te enervează în România? Dacă şi tu simţi că poţi face viaţa mai bună pentru oamenii din cartierul tău, localitatea ta sau oraşul tău vino pe pagina www.restartromania.ro şi înscrie-ţi ideea în competiţie până pe 7 octombrie 2012.

Fii creativ. Gândeşte-te la nevoile tale şi ale familiei tale şi porneşte de acolo. Cum ar fi să ai un serviciu pe telefonul mobil care să te ajute să raportezi gropile dintr-un cartier din oraşul tău sau care să te ajute să vezi ce străzi au fost deszăpezite iarna? Cum ar fi să ai o hartă a tuturor clădirilor monument istoric din Bucureşti? Cum ar fi să primeşti un sms atunci când este nevoie de donaţia ta de sânge? Cum ar fi să ai o aplicaţie cu ajutorul căreia să afli care anume dintre interacţiunile cu autorităţile şi serviciile publice le poţi rezolva fără să te duci la ghişeu? Sau, dacă tot trebuie să mergi pe la ghişee, să poţi afla în avans ce trebuie să faci dar şi ce nu trebuie să faci? Cum ar fi să poţi vedea, pe o hartă a oraşului, o cronologie a tuturor lucrărilor de înlocuire a bordurilor? Dacă ai o idee online care poate rezolva o problemă offline, fii ReStarter.

Proiectul ReStart România este o competiţie deschisă tuturor: persoane fizice, antreprenori sociali, organizaţii neguvernamentale sau entităţi comerciale.

Dacă ideea ta este votată de public, convinge juriul nostru şi ajunge printre cele 7 idei finaliste, noi te ajutăm să găseşti o echipă tehnică care îţi va transforma ideea într-un prototip funcţional. Cele mai bune 3 prototipuri vor primi finanţări în valoare de 5.000 USD pentru a se dezvolta şi lansa mai departe.

Informații suplimentare găsești fie pe pagina www.restartromania.ro, fie pe pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/RestartRomania.

Puteți citi și:

Tehno-supă la plic


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger