Respect și dragoste, cadoul tău de Ziua Internațională a Animalelor

0

Animalele sunt parte din viața noastră. Ne hrănesc, ne transportă, ne bucură prin simpla lor prezență, ne ajută să trecem peste momente grele și chiar ne salvează viața. Astăzi, de Ziua Mondială a Animalelor, Fundația VIER PFOTEN urează „La mulți ani!” tuturor prietenilor necuvântători, dar și celor care-și dedică energia, timpul și resursele pentru a salva și a îmbunătăți viața animalelor.

 

În această zi specială, ne dorim o lume în care animalele nu suferă. Ne dorim să fim o voce a celor care nu pot vorbi. Plecăm de la convingerea că orice formă de viața trebuie respectată și tratată cu considerație, având dreptul să trăiască în demnitate și conform necesităților speciei sale. Animalele sunt ființe care simt. Noi, oamenii, suntem responsabili pentru soarta lor.

”Astazi sărbătorim, fiecare după măsura conștiintei sale, Ziua Internațională a Animalelor. De la animalele sălbatice până la cele din ferme, de la animalele marine până la cele pe care nu le vedem, ceea ce ar trebui să ne lege de acestea este respectul pentru viață. Măcar o zi pe an, să hrănim un câine fără adăpost, să nu ne ducem la grădina zoologică sau la circ, să ne gândim de două ori cum sunt crescute și sacrificate animalele de fermă și să fim conștienți că toate acestea sunt ființe care au dreptul la viață”, a declarat Veronica Tulpan, coordonator de campanii, VIER PFOTEN România.

Cu această ocazie specială, VIER PFOTEN lansează o invitație tuturor celor care le pasă de animale să facă un dar unui animal abandonat sau aflat în dificultate. Un bol de mâncare, un adăpost pentru iarnă sau o simplă mângâiere – orice gest contează.

Și pentru că VIER PFOTEN România se mândrește cu prieteni deosebiți, dorim să transmitem mesajul unuia dintre ei. Citiți mai jos îndemnul Oanei Pellea, o mare actriță și un om dedicat cauzei animalelor:

„Astazi, 4 octombrie, sărbătorim Ziua Mondială a Animalelor. Am tot respectul pentru acest regn. Cred că avem de învățat de la animale și sunt convinsă că nu știm aproape nimic despre complexitatea lor. Am certitudinea că știința ne rezervă mari surprize în ceea ce le privește. Leonardo Da Vinci spunea: „Va veni acel moment în care oameni ca mine vor considera crima față de un animal la fel de gravă cum azi este considerată crima față de OM”.  Timpul acela nu a venit încă.

Specia umană mai are mult de „lucru” până va demonstra că apelativul autoadesemnat de specie superioară este și meritat. Depinde de fiecare dintre noi însă să ne merităm acest titlu. Până una alta, le suntem datori. Unele ne hrănesc, altele ne iubesc, unele ne iartă, altele ne ocrotesc, altele se lasă sacrificate pentru noi. Cred că a venit timpul măcar să le respectăm și să încercam să le înțelegem. Iar dacă unii dintre noi le și iubim, deja, ca specie, noi, oamenii,  cred că mai avem o șansă”.

Ziua Mondială a Animalelor a fost sărbătorită pentru prima oară în 1931, în cadrul unei conferințe ecologiste ținute la Florența, fiind un mod de a atrage atenția asupra pericolului care planează asupra speciilor pe cale de dispariție. Ziua de 4 octombrie a fost aleasă ca zi de sărbătoare a animalelor deoarece este se sărbătorește și ziua Sfântului Francisc de Assissi, protectorul animalelor.

Sursa: VIER PFOTEN

Foto: VIER POTEN / Mihai Vasile


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger