Renii (cei reali, nu cei din poveştile de Crăciun) au nevoie de ajutor

1

Grupurile care luptă pentru conservarea naturii şi vieţii sălbatice trag un semnal puternic de alarmă asupra situaţiei renilor din Canada, al căror habitat se regăseşte în zona pădurii boreale. O campanie pentru salvarea acestora a fost demarată şi iniţiatorii ei speră să atragă cât mai mult sprijin.

Populaţia renilor a înregistrat un declin drastic în ultimele decenii, iar, pentru a opri acest proces, Wildlife Conservation Society (WCS) s-a aliat cu Earth Rangers (un grup canadian pentru conservare care lucrează mult cu familii şi copii) şi, împreună, au lansat campania “Bring Back the Wild — Save the Real Reindeer” (Aduceţi înapoi sălbăticia – Salvaţi renii adevăraţi). Proiectul se va baza pe strângere de fonduri care să ajute activitatea WCS de protejare a renului canadian (karibu de pădure), în special în regiunea Ontario (pe „cercul de foc”), unde sunt în derulare proiecte miniere care ameninţă populaţiile de reni.

„Renii sunt una dintre cele mai iubite, mai îndrăgite specii din lume, mai ales în această perioadă a anului, când imaginea lor se suprapune Crăciunului”, a spus Justina Ray, director WCS Canada. „Este o onoare pentru noi ca alături de Earth Rangers să implicăm şi copiii în protejarea acestui simbol al sărbătorilor de iarnă şi al sălbăticiei nordurilor”, a mai afirmat Ray. În ultimii 150 de ani, populaţia de reni din zona pădurii boreale a scăzut cu 40%, din cauza dezvoltării industriale accentuate, care a dus la restrângerea habitatului lor. Ameninţările recente din zona schimbărilor climatice şi presiunile industriale nu pun lucrurile într-o lumină favorabilă pentru viitorul renilor. Astfel, nou-lansata campanie îşi propune să găsească soluţii pentru aceste ameninţări şi probleme şi, totodată, să supravegheze constant habitatul renilor şi să deruleze activităţi la sol menite să îl protejeze.

 

Sursa: Our Amazing Planet

Foto: Justina Ray, Wildlife Conservation Society


Un comentariu

  1. Pingback: Védelemre szorulnak a rénszarvasok » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger