Renate Weber: ”Am fost și sunt în favoarea libertății internetului!”

1

“Referitor la Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA), am văzut că circulă pe internet şi, mai nou, chiar în presă, o aşa-zisă listă a europarlamentarilor care ar fi votat în favoarea acestui acord. În primul rând, tratatul ca atare abia urmează să ajungă în Parlamentul European în luna mai, la Comisia de comerţ internaţional şi după aceea în plen, pentru a fi supus votului,” scrie deputata în Parlamentul European Renate Weber într-un comunicat de presă postat astăzi pe site-ul personal.

”Ceea ce am votat însă, în noiembrie 2010, a fost o rezoluţie pe care am şi co-initiat-o, în numele grupului ALDE, cu privire la ACTA, în care ne exprimăm îngrijorarea cu privire la conţinutul acordului şi ceream Comisiei Europene să prezinte o evaluare completă a consecinţelor acordului înaintea semnării acestuia de către statele membre.
Cei care au votat în favoarea rezoluţiei sunt cei îngrijoraţi de prevederile ACTA. Cei care au votat împotriva rezoluţiei sunt cei care acceptă orice sancţiune în internet fără să crâcnească.

Rezoluţia din noiembrie 2010 e urmare a faptului că tot în 2010 am semnat, alături de alţi 392 de colegi eurodeputaţi, o declaraţie scrisă care a fost şi adoptată de Parlamentul European, “privind lipsa unui proces transparent şi conţinutul potenţial controversat” al ACTA.

De asemenea, am fost alături de colegii mei din ALDE, de specialişti din IT şi de profesori de drept care urmăresc acest subiect de ani de zile, la dezbateri şi seminarii în care s-a exprimat profundă îngrijorare faţă de conţinutul şi consecinţele ACTA.

Nu mi-am schimbat punctul de vedere din 2010 şi până acum. Şi, în mod constant, de când am fost aleasă în Parlamentul European, în diferitele rapoarte şi rezoluţii care au fost votate, am fost şi sunt în favoarea libertăţii internetului”.

Renate Weber
Deputată în Parlamentul European (PNL, ALDE)

 

Sursa: Renateweber.eu


Un comentariu

  1. Pingback: Cine are cu adevărat nevoie de ACTA? « Pandora's | Blog la feminin

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger