Remedii laîndemână pentru durerile de cap

1

Durerile de cap sunt enervante şi apar în cele mai nepotrivite momente. În 90% dintre cazuri acestea sunt dureri generalizate la nivelul întregului cap. Dar, poate fi mai rău de atât – migrenele. Acestea sunt localizate, de obicei, într-o parte a capului şi sunt însoţite de greaţă, sensibilitate la zgomot şi lumină şi alte simptome. Durerile de cap pot fi provocate de multe lucruri – modificarea nivelului hormonal, alimentaţie proastă, dereglări ale somnului, deshidratare, vreme sau schimbările stărilor de spirit. Ele pot fi tratate cu o aspirină sau cu ibuprofen, dar abuzul de pastile poate înrăutăţi simptomele. Aşadar, iată câteva remedii “de casă” pentru prevenirea durerilor de cap.

1. Evitarea glutamatului monosodic, care deşi dă o aromă deosebită supei poate provoca dureri de cap. Ca şi alţi declanşatori de dureri de cap, glutamatul monosodic provoacă dilatarea vaselor de sânge şi excită nervii din creier. Dacă ai dureri de cap din cauza acestuia, asigură-te că nu dai peste glutamatul monosodic când comanzi mâncare chinezească. De asemenea, acesta se mai găseşte în multe alimente ambalate, deci citeşte eticheta!

2. Evită aminele şi nitraţii. Ciocolata conţine feniletilamina, o amină care cauzează contracţia, apoi dilatarea vaselor de sânge, ceea ce duce la dureri de cap. Alte amine se găsesc în brânza învechită, ficat, pâinea cu drojdie făcută în casă sau păstăi. Nitraţii se găsesc mai ales în carnea procesată, precum baconul, salamul, şi duc la dilatarea vaselor de sânge, deci la dureri de cap.

3. Ulei de peşte. Capsulele de ulei de peşte reduc frecvenţa și gravitatea durerilor de cap comparativ cu un placebo, arată un studiu al Universităţii din Cincinnati. Aceste rezultate se adaugă dovezilor anterioare referitoare la beneficiile acizilor omega 3 din pește.

4. Băi calde pentru picioare. Apa fierbinte cu câteva linguri de praf de muștar este terapeutică în cazul durerilor de cap. Apa fierbinte determină redistribuirea sângelui dintr-o zonă unde se concentrează în tot corpul. În același timp, uleiurile esențiale ale prafului de muștar stimulează pielea, distrăgându-ți atenția de la durere.

5. Creionul. Când ești stresat, îți încleștezi maxilarul și dinții inconștient. Acest lucru pune presiune pe mușchiul care conectează maxilarul de tâmple si poate declanșa durerea de cap. Soluție: pune un creior intre dinți, dar nu mușca. Automat, îți relaxezi maxilarul și previi durerea.

6. Stai drept. Poziția proastă creează tensiune a mușchilor care pune presiune pe nervii care cauzează durerile de cap. Persoanele care lucrează la calculator dezvoltă o poziție “cu capul înainte”. Pentru fiecare 2,5 cm înainte, mușchii gâtului percep o greutate de 4,5 kilograme în plus, ceea ce îi ține în contracție. Soluție: ai grijă ca ochii să fie pe aceeasși linie cu umerii, astfel vei sta drept automat.

7. Controlează consumul de cafea. Dacă bei prea multă cafea zilnic – mai mult de trei sau patru căni – cofeina poate provca sau înrăutăți durerile de cap. În plus, și oprirea bruscă a consumului de cafea poate provoca o durere de cap. Dar dacă nu ești un consumator obișnuit de cafea o cană de cafea poate face bine în tratarea durerilor de cap, dar și crește eficacitatea pastilelor de durere de cap.

8. Ghimbirul conține o substanță care previne eliberarea altor substanțe care provoacă dilatarea vaselor de sânge. Prin urmare, ghimbirul asigură circulația uniformă a sângelui, ceea ce este ideal pentru prevenirea durerilor de cap. Pune ghimbir în suc și în mâncare – proaspăt sau sub formă de praf și nu te doare capul!

Foto: Flickr / madmolecule

Citiți și:

6 remedii puțin știute pentru afecțiuni comune

Antrenamentul corpului și minții tratează oboseala cronică

Medicamentele nu funcționează dacă nu credem în ele

Tags:Un comentariu

  1. Se pot consuma si ceaiuri. Recomand de exemplu un amestec de plante medicinale cu efect relaxant: musetel, tei, menta, iasomie, busuioc, coada soricelului, levantica. Se bea o cana pe zi. Se mai poate folosi si uleiul esential de menta – masaj la tample.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger