Remedii laîndemână pentru a scăpa de sforăit

0

Sforăitul poate fi o problemă de sănătate serioasă, care îți dereglează somnul și îți deranjează partenerul. Peste 90 de milioane de adulți și partenerii lor sunt afectați de sforăit. Un studiu britanic arăta că dacă partenerul sforăie, până la a 50-a aniversare a căsătoriei vei fi pierdut 4 ani de somn.

În afara unei oboseli constante, cei care nu dorm din cauza sforăitului pot dezvolta probleme de memorie si de stare psihică. Pentru cei care sforăie ușor și moderat există o serie de remedii care merită încercate. Cei care au probleme grave trebui să meargă la medic.

O minge de tenis
Dacă sforăi mai mult când stai pe spate, pune o minge de tenis într-un buzunar de la un tricou vechi cusut de bluza de pijama pe la mijlocul spatelui. Disconfortul te va forta sa te intorci pe o parte fără să te trezești.

Mai multe perne
Încearcă să dormi pe mai multe perne pentru a nu mai sforăi. Acest lucru îți deschide căile respiratorii mai mult. De asemenea, poți ridica partea dinspre cap a patului punând câteva cărămizi sub picioarele patului.

Umidificator
Dacă o răceală este de vină pentru sforăit, recomandarea este să pui un umidificator în cameră peste noapte. Asta încurajează sinusurile să se scurgă, reducând mucoasa nazală și îmbunătățind circulația aerlui pentru a diminua sforăitul.

Benzi nazale
Dacă sforăi dar nu ai și probleme cu sinusurile sau cu tusea, poți ameliora sforăitul cu benzile nazale pentru o respirație mai bună. Aceste benzi adezive deschid pasajele nazale pentru a permite aerului să circule.

Apărătoare pentru gură
Un aparat mandibular sub formă de apărătoare de gură te poate ajuta să reduci sforăitul în timp ce dormi. Acesta ajută la împingerea în față a mandibulei, lărgind căile respiratorii și reducând sforăitul. Studiile arată că această metodă este eficientă în proporție de 90%.

Foto: Flickr / S.C. Axman

Citiți și:

Nervii ne mănâncă ani din viață. Câteva sugestii pentru o viață mai calmă

Cum tratează apa sărată durerea în gât

5 metode pentru a convinge pe cineva să facă ce vrei tu

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger