Relaţiile bune cu colegii te ajută să trăieşti mai mult

0

O nouă cercetare arată că dacă te înţelegi bine cu colegii trăieşti mai mult. Un studiu printre 820 de bărbaţi şi femei arată că cei cu relaţii colegiale bune au un risc de mortalitate mai mic decât cei care nu se înţeleg cu colegii.

Legătura dintre relaţiile de la muncă şi mortalitate este mai accentuată pentru cei cu vârste între 38 şi 43 de ani. Dar, un alt rezultat interesant al studiului arată că relaţiile bune cu superiorii nu au niciun efect.

“Suportul social din partea colegilor, care reprezintă cât de bine un participant este integrat social în mediul de la serviciu, este un potenţial indicator al riscului de mortalitate”, se arată în studiul publicat American Psychology Association.

Factorii care contribuie la o relaţie de muncă pozitivă include ajutarea altora să rezolve probleme şi prietenia.

Cercetarea a fost realizată de-a lungul a 20 de ani, între 1988 şi 2008, la Universitatea din Tel Aviv. O treime dintre participanţi erau femei, iar 80% dintre participantţi erau căsătoriţi cu copii. Studiul a mai arătat că bărbaţii cu responsabilităţi şi putere de decizia au înregistrat o creştere a longevităţii, la femei efectul fiind invers.

Foto: Flickr / wovox

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger