Refugiu Urban: Omnivore’s Dilemma

14

TOTB a testat saptamana asta un alt restaurant in care puteti scapa de grijile zilelor cu stres fara sa fiti deranjati de snobisme, de stilul “amabil” al chelnerilor romani sau de preturi mari care nu ofera, in schimb, cailtate. Noi ne-am sacrificat pentru voi si, dintre mai multe restaurante testate, am ales sa va prezentam „Omnivore’s Dilemma”.

de Magor Csibi si Mihaela Dumitrascu (foto)

Daca am spus despre „Violeta’s” ca este un restaurant minimalist, atunci despre „Omnivore’s” trebuie sa spunem ca e ultra minimalist. M-am dus acolo cu Ionut si Bogdan – prietenul cu care frecventez si „Violeta’s” – intr-o zi frumoasa, insorita. Bogdan a si interpretat gresit stilul lor minimalist, zicandu-mi: “Nu vezi ca nu au terminat inca cu amenajarea…”. Credea ca mai urmeaza un var, o tencuiala, ceva. Mie mi-a placut foarte mult stilul simplu si clar din restaurant. Mai ales teava de aerisire, care da ceva din aerul filmelor de SF. Mi-am si imaginat cum cineva se refugiaza acolo din fata robotilor din viitor, care au incurcat socotelile si in loc de Sarah Connor il vaneaza pe respectivul :))

Daca va uitati si pe site-ul lor, gasiti acelasi stil minimalist. Cand m-am uitat sambata, nu aveau postata decat o adresa. Asa ca daca nu stii ce e „Omnivore’s”, nici nu vei afla nimic despre locul acesta. Asta mi-a placut. M-am plictisit ca orice chestie, proiect sau magazin , are pe net descrieri peste descrieri, iar in spatele cuvintelor frumoase nu exista nimic altceva. Asa ca daca esti tipul “cut the crap, let’s eat”, acest restaurant e pentru tine. Afli meniul zilei si adresa. Restul oricum nu ne intereseaza.

Cand am ajuns acolo, nu era multa lume, dar restaurantul s-a umplut repede. Iti comanzi mancarea, iar cei trei oameni care si gatesc in fata ochilor tai o aduc la masa cum e gata. Meniul nu este foarte variat, insa e foarte gustos. Restaurantul e micut, sunt vreo 3-4 mese si cateva locuri la bar, iar bucataria e la vedere. Atmosfera e relaxata, insa ma gandesc ca nu mi-ar pica bine sa ma duc pana acolo si sa nu gasesc loc. Servirea este destul de rapida si, inca o data, mancarea foarte buna.

Am comandat supa de mazare, chiftelute de dovlecel cu legume sote si un fresh. Defapt trei freshuri. Preturile, la randul lor, sunt decen – am platit pentru toate vreo 40 de lei, iar cea ce mi-a placut si mai mult a fost ca baietii au mers pe incredere, nestiind exact cate freshuri si ce mancare mi-am comandat. Mi-am invins insa instinctul primar si am platit tot. 🙂

Dupa o experienta scurta la „Omnivore’s”, va putem recomanda cu caldura acest loc. Si de data asta, am aflat din recomandari despre acest loc si nu numai ca nu regret ca am ajuns pe acolo, dar probabil ma voi si intoarce din cand in cand. Singurele doua lucruri care intra la capitolul puncte slabe ar fi amplasarea, restaurantul fiind pe Calea Victoriei, aproape de capatul cu Piata Victoriei, unde nu imi este deloc la indemana sa ajung, si faptul ca restaurantul este micut. Daca aveti cand, cum si cu ce sa ajungeti acolo si mai prindeti si un loc, merita. Nu veti fi dezamagiti.

Tags:



14 comentarii

  1. Pingback: Refugii urbane: Omnivore’s Dilemma « MD Photo Blog

  2. “Omnivore’s Dilemma”? Intr-adevar, un locsor aparte unde maninci si te simti bine. Stilul minimalist, bucataria la vedere, savoarea preparatelor si oamenii de acolo (bucatari, patroni, clienti) sint cele trei atuuri care ma vor face sa revin sistematic in Calea Victoriei, 214. E cu totul ALTCEVA decit restul localurilor bucurestene, alt “aer” (desi se fumeaza). Pacat ca totul se intimpla intr-un spatiu deloc generos.

  3. Eu sunt dezamagit, fiindca articolul nu a fost marcat cu “x”, “p”, adica platit. Cu ce e “outside the punga” acest articol? As fi curios, ce legatura are orice restaurant cu ecologia? Nu fara numere, ci cu numere.

    • ce te face sa crezi ca think outside the box este un site care se ocupa exclusiv de ecologie?

      invata sensul expresiei care da titlul siteului si atunci nu vei mai avea nelamuriri.

      si, FWI, o recomandare de restaurant nu e publicitate. asa cum nici o recomandare de carte nu e marcata ca publicitate. sunt recomandari. pareri. bucati editoriale.

    • P.S. ca sa intelegi de ce restaurantul e “outside the box”, uite un amanunt care nu apare in articol: pe pagina lor de facebook pun poze cu obiectele uitate in restaurant, ca sa stie proprietarii de unde sa le ia inapoi.

    • Intradevar este reclama dar e nimerita. II stiu pe unii din baietii implicatii si cred ca merita mentionati ca exemplu pozitiv.

      Conceptul este mai degraba slow food decat fast food, iar ce incearca ei vine ca o inspiratie (pentru mine unu), tinand seama ca e vorba de oameni ce lucrau si lucreaza in industria publicitara si arhitectura.

  4. Se pot face review-uri de restaurante pe google maps de pe calculator, daca esti logat cu un cont de gmail. Cauta restaurantul, da click pe more info si apoi write review. Cred ca e un loc mai potrivit decat TOTB. 😀 Nu de alta, dar acolo ramane mai mult timp, si poate fi accesat usor de oamenii care cauta detalii despre acel loc de pe telefonul mobil spre exemplu (aplicatia mobila de la google maps permite cautarea de locatii si vizualizarea review-urilor, totul e sa ai telefon care sa suporte java, adica aproape orice telefon mobil, net pe mobil, si asta costa foarte putin – 2 eur 100mb).

  5. Observ ca localul nici nu apare pe google maps. E usor sa il adaugati, intrati pe google map maker, logati-va cu cont de gmail, gasiti locatia si adaugati POI-ul, e chiar simplu. Si locul apare aproape imediat in baza de date cu POI-uri ce pot fi cautate de pe maps.

  6. As fi preferat ca inainte de a merge pe la restaurantul “Omnivore’s Dilemma” sa fi avut parte de o recenzie a cartii omonime scrise de Michael Pollan.

    Altfel nu se intelege numele “filmului”.

  7. Puteti sa spuneti ce vreti, dar chiar este un loc cu o atmosfera foarte relaxata si mancare buna. Cel putin prajitura cu morcovi si berea nefiltrata sunt un deliciu. Pe mine m-au convins 😉

  8. Am scri ieri ca esti un tzaran cocalar pentru ca folosesti cuvantul “fresh” petru suc de portocale. Vad ca ai sters cometariul. Asta nu inseamna ca tu ai dreptate si eu nu.

Leave A Reply