Refugiaţi sirieni din Europa şi SUA oferă mâncare oamenilor străzii, în semn de recunoştinţă faţă de ţările care i-au primit

0

Informaţii adunate atât din Europa, cât şi din SUA, arată că refugiaţi sirieni, plecaţi din ţara lor din cauza unui război îndelungat, oferă, gratuit, hrană pentru persoanele străzii, în semn de mulţumire faţă de statele care i-au primit după ce au fost forţaţi să îşi părăsească locurile natale.

Un refugiat din Germania care se prezintă drept Alex a fost fotografiat cu o masă amplasată pe stradă, plină cu mâncare pentru oamenii străzii (foto mai jos). Când au înţeles misiunea lui, mai mulţi localnici din zonă au decis să dea o mână de ajutor, prin donaţii care constau în “timp” – timp în care să stea la mica tarabă şi să servească mâncare celor care au nevoie de o masă caldă. Refugiatul Alex a fost prezentat pe Facebook chiar de un localnic german, care a scris că a fost impresionat de gestul bărbatului.

“Acest bărbat a pierdut totul, a plecat din ţara lui pentru că alţii voiau să îl ucidă, şi-a lăsat familia în Siria, şi-a lăsat toată viaţa acolo şi se mută de ici – colo. Acum se află în Germania şi, deşi nici el nu are prea mult, în fiecare duminică iese în stradă şi oferă mâncare persoanelor fără adăpost. Motto-ul lui este: Să dau ceva înapoi poporului german. Ieri l-am ajutat puţin şi sunt fascinat de acest om. Mulţumesc, Alex”, a scris, printre altele, autorul mesajului.

Şi în SUA s-au înregistrat cazuri de acest fel: în zona Seattle, comunitatea musulmană a organizat evenimente caritabile pentru a ajuta persoanele fără adăpost, le-a oferit mâncare şi printre cei care organizează astfel de evenimente se numără mulţi refugiaţi sirieni. “Vrem ca lumea să ştie că ISIS nu ne reprezintă”, a spus Nabil Al-Salkini, un refugiat în vârstă de 14 ani, citat de o publicaţie locală.

Fratele său mai mare, Yazan Al-Salkini, îl completează: “Viaţa noastră s-a oprit. Ne-am pierdut casa. A fost bombardată. Arsă scrum. Nu am mai putut merge la şcoală din cauza războiului civil. Urma să fim ucişi sau persecutaţi”. Gesturi de acest fel făcute de refugiaţi sirieni vin să contrazică unele voci critice care susţin că refugiaţii vor fi o povară pentru ţările care îi primesc, scrie site-ul True Activist.

Sursa şi foto: True Activist, Facebook


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger