Red Bull, dat în judecată

2

Zilele trecute, a fost intentat un proces împotriva producătorilor băuturii energizante Red Bull, acuzațiile fiind cele de reclamă mincinoasă. Reclamantul principal este un american care susține că, deși a băut Red Bull din anul 2002, această băutură nu oferă mai multă energie decât o ceașcă de cafea obișnuită. Nici pe departe nu-ți dă ”aripi”, așa cum susțin campaniile publicitare.

”Acuzații își taxează consumatorii și au profituri mari de pe urma băuturii lor, în vreme ce alte produse, mai ieftine, oferă la fel de multă cofeină, dând rezultate extrem de apropiate,” arată cei care au intentat procesul, citați de Reuters.

În rapoartele științifice invocate de aceștia, există deja numeroase semne de întrebare referitoare la eficiența băuturilor energizante, unele investigând chiar relațiile dintre consumul unor asemenea băuturi, cum ar fi Monster, și cazurile a cinci morți. O cutie de circa circa 250 de mililitri de Red Bull costă aproximativ 2.19 dolari și conține 80 de miligrame de cofeină. În comparație, o tabletă normală de cofeină costă 30 de cenți și conține 100 de miligrame de cofeină. ”Chiar și o porție mare de cafea de la Starbucks, care costă 1.85 dolari, conține mai multă cofeină decât un Red Bull,” arată partea acuzării.

Miza procesului este de a determina compania producătoare să mai afirme că această băutură oferă anumite benficii pe care, în realitate, nu le oferă. De asemenea, principalul reclamant solicită companiei să îi restituie toți banii consumați pe această băutură, în virtutea faptului că acești bani ar fi fost cheltuiți în urma unor campanii publicitare mincinoase.

Sursa: Reuters

Foto: personal.psu.edu


2 comentarii

  1. DE parca ar fi ei singurii care fac campanii publicitare mincinoase. Asta ar insemna ca aproape toate firmele care-si fac publicitate ar trebui date in judecata. Nu mai consumati, fratilor! Doar nu va obliga nimeni sa le cumparati “gogosile”! 🙂

  2. Pingback: Scurtissime (235) | Diverse | Robintel

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger