Recunoașterea drepturilor țăranilor din toată lumea se dezbate la București

0

Asociația Eco Ruralis și Confederația Europeană Țărănească Via Campesina organizează în data de 15 noiembrie 2017, în București, la conferința de presă “Drepturile Țăranilor și ale Țărăncilor. Rolul Europei de Est în procesul de negociere a Declarației Națiunilor Unite pentru Drepturile Țăranilor și ale altor persoane care lucrează în mediul rural.”

În cadrul conferinței de presă care va deschide evenimentul va fi prezentat procesul negocierilor din cadrul Consiliului Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului pentru adoptarea unui instrument internațional de protejare a drepturilor omului la cel mai înalt nivel, și anume Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Țăranilor și ale altor persoane care lucrează în mediul rural. În Europa de Est și în mod special în România, care cu cei peste 4 milioane de țărani activi numără aproape 50% din țăranii Uniunii Europene, premisele acestei Declarații au o relevanță cel puțin similară cu cele ale Politicii Agricole Comune.

Conferința de presă îi va avea ca invitați pe:

  • Dna. Maria Natalia Pacheco – Rodriguez – consilier în cadrul Misiunii Permanente a Statului Plurinațional al Boliviei pe lângă Națiunile Unite, în Geneva; Bolivia are rol central, fiind raportorul procesului de negociere a Declarației;
  • Dna. Genevieve Savigny – membră a Comitetului de Coordonare al Confederației Europene Țărănești Via Campesina – Franța;
  • Dl. Dan Cismaș – membru al Comitetului de Coordonare al Asociației Eco Rurali – România;
  • Dl. Melik Özden – director al Centrului Europa – Lumea a Treia (CETIM) – Geneva, Elveția;
  • Dna. Ana María Suárez Franco – reprezentant permanent la Geneva al FIAN Internațional – Geneva, Elveția;
  • Reprezentanți ai societății civile din țări est-europene – Ucraina, Republica Moldova, Polonia, Slovacia, Bulgaria și altele;
  • Reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale – în curs de confirmare.

Conferința de presă se va desfășura între orele 09.30 – 10.30, în salonul de activități al Institutului Cervantes, Bd. Regina Elisabeta nr. 38, Sector 5, București.

Conferința de presă va preceda conferința publică „Drepturile Țăranilor și ale Țărăncilor”, care va avea loc între orele 11.00 – 17.00 și care va reuni țărani și țărănci din România și din alte țări, experți la nivel național și internațional, precum și reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, biroul central FAO pentru Europa și Asia Centrală, Raportorul Special pentru Dreptul la Hrană, membri ai Camerei Deputaților într-un schimb de opinii despre cum poate fi consolidat procesul pentru adoptarea Declarației în regiunea Europei de Est.

Programul conferinței publice „Drepturile Țăranilor și ale Țărăncilor” este disponibil AICI, iar mai multe informații despre contextul și nevoia unei Declarații a Drepturilor Țăranilor sunt disponibile AICI. De asemenea, afișul evenimentului poate fi descărcat de AICI.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger