Record mondial: trei norvegieni au vizitat 19 ţări în 24 de ore

0

În luna septembrie, trei prieteni din Norvegia au stabilit un nou record mondial, prin vizitarea celui mai mare număr de ţări într-o singură zi. Au reuşit ca, în 24 de ore, să bifeze 19 ţări (din Europa), depăşind recordul anterior, din 2012, care era de 17 ţări. Regulile aventurii au fost simple: să se afle fizic, la un anumit moment, în fiecare din ţările vizitate, vizitele să fie consecutive şi să existe dovada clară a acestora.

 

 

Cei trei călători aventurieri sunt Gunnar Garfors, de 39 de ani, Tay-young Pak, de 42 de ani şi Øystein Djupvik, de 40 de ani. Ei şi-au început călătoria spre Grecia pe 22 septembrie, la miezul nopţii, iar de acolo au urmat, la rând, celelalte 18 ţări: Bulgaria, Macedonia, Kosovo, Serbia, Croaţia, Bosnia, Slovenia, Austria, Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franţa şi Elveţia. Oprirea finală a fost în statul  Liechtenstein, chiar înainte de încheierea termenului de 24 de ore. Au fost cât pe ce să atingă cifra de 20 de ţări vizitate (cu Italia), dar vremea rea i-a împiedicat; însă, una peste alta, recordul a fost realizat, iar cei trei au fost încântaţi de reuşită. “A fost o călătorie fantastică. Acum trebui să o sărbătorim, tot 24 de ore”, au spus cei trei la final. Călătoria lor a fost sponsorizată de compania de pariuri ComeOn, care a incitat şi inclus publicul în aventură prin pariuri pe tema “dacă va fi doborât vechiul record sau nu” sau pe tema “ce ţări vor vizita cei trei”.

 

 

Pentru ca aventura să fie una de succes, cei trei călători au avut un plan bine pus la punct: s-au folosit de maşini închiriate pentru a duce la bun sfârşit călătoria şi au zburat cu avionul de două ori, din Macedonia în Serbia şi din Austria în Germania. Unul dintre ei a fost şoferul desemnat al călătoriei, unul dintre ei era ghidul şi al treilea, responsabilul cu hrana (oricum, din cauza timpului scurt, au mâncat pe fugă, în timp ce alimentau maşinile). S-au folosit inclusiv de o sticlă în care să urineze, în maşină, când nu era timp să oprească pentru a merge la toaletă. Toată călătoria a fost documentată şi mediatizată în timp real, cu eticheta #recordrun. Nu este pentru prima dată când cei trei încearcă să doboare recordul mondial la acest capitol: au mai avut o tentativă în luna mai, dar atunci au reuşit să bifeze numai 17 ţări, egalând, doar, recordul anterior. A doua oară, însă, au fost mai norocoşi: au ales altă rută şi au reuşit.

Au avut probleme mai puţine decât prima oară: ceva vreme rea în Elveţia şi necazuri la închirierea maşinii în Grecia, iar fotograful expediţiei era cât pe-aci să fie arestat la graniţa greco-bulgară. Vameşilor nu le-a plăcut faptul că acesta făcea poze, dar echipa a reuşit să îşi explice scopul călătoriei şi lucrurile s-au calmat. În Kosovo, traversarea graniţei a fost atât de lungă, încât, pentru a bifa şi această ţară, cei trei au lăsat maşina parcată, au fugit peste graniţă, s-au pozat şi au venit înapoi la maşină, pornind mai departe. Acum, cei trei aventurieri plănuiesc să ofere lumii documentarul călătoriei lor unice, care să conţină şi instrucţiuni despre cum să urinezi într-o sticlă când nu ai timp de oprire la toaletă :).

 

 

Sursa şi foto: The Local, OC, Kickass Trips

 

Puteţi citi şi:

Amelia şi animalele. Cum arată viaţa copilului unui fotograf al National Geographic

Ocolul Pământului, în secolul 21, fără avion

Un aventurier italian va trăi singur pe un gheţar plutitor până când acesta se va topi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger