Record mondial la reciclat telefoane mobile

0

Compania multinațională de telecomunicații AT&T a intrat în Cartea Recodurilor după ce a reciclat 50.942 de telefoane mobile într-o singură săptămână. Recordul a fost înregistrat cu ocazia Săptămânii Naționale a Reciclării din SUA, unde cei 140 de milioane de utilizatori de celulare își schimbă mobilul o dată la 14-18 luni.

Potrivit Tree Hugger, telefoanele vechi sunt îngropate prin sertare sau, mai rău, ajung la gunoi, motiv pentru care companiile de telefonie mobilă și alte servicii, de la Gazelle și ReCellular, la eBay au lansat programe de reciclare a celularelor. Anul trecut, AT&T a adunat de la utilizatori trei milioane de telefoane mobile pentru reutilizare și reciclare, ceea ce a făcut ca gropile de gunoi să fie mai sărace cu 11.500 de kilograme de deșeuri.

Programul companiei americane le permite clienților să adune puncte de credit pentru a-și cumpăra un mobil nou, a-și plăti factura la telefon sau a dona bani organizației non-profit Cell Phones for Soldiers, care le asigură soldaților americani metode gratuite de a comunica cu familia pe durata serviciului militar. Aflați mai multe aici.

Foto: Inhabitat.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger