Record mondial la îmbrăţişat copaci

0

Peste o mie de locuitori din zona de graniţă dintre Pakistan şi India (regiunea Kashmir) s-au adunat pentru a stabili, împreună, recordul mondial la îmbrăţişat simultan copaci, ca expresie a dragostei pentru natură pe care, indiferent de naţionalitate, o împărtăşesc.

 

 

Kashmir, regiunea aflată la graniţa dintre India şi Pakistan, este una dintre cele mai „fierbinţi” zone de pe planetă din punct de vedere al disputelor teritorial-administrative. Însă oamenii care locuiesc aici sunt definiţi de cu totul alte valori, cum ar fi dragostea pentru natură. Astfel, în dorinţa de a sublinia solidaritatea dintre om şi pădure, peste o mie de locuitori (bărbaţi, femei, copii) ai satelor de pe graniţa pakistano-indiană au îmbrăţişat, toţi odată, timp de un minut, copaci. Evenimentul a fost organizat de o asociaţie locală implicată în activităţi sociale, cu scopul de a evidenţia importanţa pădurilor în viaţa culturală şi economică a regiunii. „A fost un gest emblematic care arată respectul uriaş pentru pădurile noastre şi al cărui scop a fost şi de a atrage atenţia comunităţilor locale asupra faptului că pădurile ne asigură viaţa şi cele necesare traiului de aici”, a spus unul dintre voluntarii organizatori, Amiruddin Mughal.

În ciuda problemelor de tip politic şi administrativ care au adus Kashmir-ul în atenţia lumii în ultimele decenii, pentru oamenii care locuiesc în zonă sunt mai importante problemele legate de mediu. Frumuseţea peisajelor este ameninţată, şi acolo, de despăduriri, de eroziunea solului şi de activităţi umane, devenite, deja, un pericol de luat în seamă pentru păduri şi pentru speciile pe care le adăpostesc. Acţiunea de îmbrăţişare a copacilor din Kashmir este analizată, în prezent, de oficialii Guiness Book, dar, potrivit datelor deja adunate de organizatori, se aşteaptă ca verdictul să fie în favoarea evenimentului: mai exact, acesta va depăşi actualul record mondial în materie, deţinut de cei 700 de britanici care au îmbrăţişat copaci în Marea Britanie, în 2011.

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger