Reciclarea deşeurilor electronice, o şansă pentru foşti deţinuţi

1

Compania Isidore Electronics Recycling, fondată în anul 2011 în Los Angeles, SUA, are ca principal obiect de activitate reciclarea făcută corect, în aşa fel încât substanţele toxice din electronice, spre exemplu, să nu ajungă în ape şi pământ. Totodată, compania oferă pregătire şi locuri de muncă foştilor deţinuţi, în general respinşi de societate după executarea pedepsei, scrie Inhabitat.

 

 

În opinia fondatoarei companiei, Kabira Stokes, sistemul de corecţie din SUA este complet greşit – de altfel, datele arată că, numai în California, 61% dintre cei care au ispăşit o pedeapsă în închisoare ajung înapoi după maxim trei ani de la eliberare. Rata aceasta a fost chiar şi mai mare, în urmă cu doi ani (70%). Nivelul ridicat de al recidivei nu este nici măcar surprinzător, dacă stăm să ne gândim că de la foştii deţinuţi societatea aşteaptă ca ei să se integreze de îndată, deşi nu au o pregătire adecvată pentru o meserie şi nici sprijin social din partea sistemului. În plus, foştii deţinuţi sunt, de cele mai multe ori, discriminaţi când vine vorba de oferirea unui loc de muncă, în locul fiind preferate persoane care măcar să nu aibă cazier.

„Aşa cum aruncăm electronicele uzate în natură, aşa încercăm să ne descotorosim de oamenii care nu ne convin”, cum sunt deţinuţii, consideră Stokes. Aşa că ea încearcă să facă lucrurile diferit: la fiecare 22.000 de kilograme de deşeuri colectate de compania Isidore, încă un angajat se poate alătura echipei. Deţinuţii angajaţi sunt instruiţi cum să lucreze în domeniul reciclării. Metalul adunat din electronicele uzate, spre exemplu, poate fi refolosit în cazul altor produse electronice. Localnicii din regiunea Los Angeles pot da companiei orice tipuri de deşeuri, de la calculatoare, imprimante, aparate foto sau video, la cabluri, baterii, copiatoare, cuptoare cu microunde, telefoane şi altele.

 

)

 

Mai multe detalii: Isidore Electronics Recycling

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

San Francisco, primul mare oraş care va interzice vânzarea apei în sticle de plastic

Toronto interzice pungile de plastic

Pungile de plastic, interzise în Los Angeles

Cum să faci un mic iaz dintr-un cauciuc uzat


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger