Reciclare practică: blugi din sticle de plastic

0

Brandul Levi a lansat, luna trecută, o colecţie de blugi pentru bărbaţi şi femei care se disting de alte produse de gen prin faptul că 20% din materialul folosit pentru producerea lor este plastic reciclat. Mai exact, plastic care provine de la recipiente diverse (sticle de suc, bere etc.), adunate de pe întreg teritoriul SUA.

 

 

Blugii cu plastic reciclat în ei nu sunt primele produse eco ale companiei, care a mai bifat, în ultimii ani, şi crearea blugilor organici, a celor speciali pentru biciclişti sau a celor care să ajute la economia de apă. Colecţia de acum se numeşte Spring 2013 Waste Less collection şi va fi disponibilă în toată lumea de anul viitor, din luna ianuarie. Pe lângă a produce articole de îmbrăcăminte care să fie mai prietenoase cu mediul, Levi a pornit şi o campanie prin care încurajează donarea blugilor, dacă nu mai sunt folosiţi, în loc de aruncarea lor la gunoi.

Pentru această linie de blugi din plastic reciclat, recipientele de plastic (sticle de bere, de suc, de apă şi chiar tăvi folosite în localuri) sunt adunate cu ajutorul programelor locale de reciclare (de colectare a ambalajelor) de pe teritoriul SUA. Ambalajele odată adunate sunt sortate după culoare, apoi transformate în fulgi de plastic, care devin fibră de poliester. Aceasta este amestecată cu fibra de bumbac şi mixul rezultat se transformă, în final, în blugii Waste Less, dar şi în geci de blugi.

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger