Reciclare artistică: un iglu, cu dragoste

0

Vacanţa de iarnă petrecută cu prietena lui şi părinţii acesteia s-a dovedit un adevărat test pentru neo-zeelandezul Daniel Gray, dar un test din care, se pare, a ieşit cu fruntea sus. Pus la muncă de către “mama soacră”, tânărul a demonstrat că este creativ, interesat de mediu şi dispus să facă faţă provocărilor. Ce a ieşit din toată povestea tinde să devină viral pe internet, odată ce munca tânărului a fost descoperită şi prezentată de un ziar local.

 

 

Daniel Gray a venit în Edmonton (Canada) pentru a petrece cinci săptămâni de vacanţă de iarnă cu prietena lui, Kathleen Starrie şi cu părinţii ei. Mama fetei, Brigid Burton, i-a şi dat de lucru tânărului, ştiind că este student la inginerie: să construiască un iglu în curtea din spatele casei din cărămizi colorate şi realizate din diverse materiale reciclate. „Cred că mama prietenei mele a vrut să mă ţină ocupat şi, astfel, la distanţă de fiica ei”, a glumit tânărul, citat de Global News Edmonton. Ideea unui iglu colorat îi venise mai demult lui Brigid, motiv pentru care s-a şi apucat să colecteze sute de cutii de lapte, din carton, folosite pentru a crea cărămizile colorate îngheţate.

 

 

 

Până şi Brigid a recunoscut că a vrut să îi dea tânărului o ocupaţie, alta decât fiica ei, dar şi că a vrut să îl testeze. Din fericire pentru Daniel, a trecut testul, rezultatul muncii sale fiind nu doar pe placul familiei prietenei lui, ci şi pe placul presei locale, care a scris despre modul interesant în care s-au combinat reciclarea cu arhitectura verde în curtea din spatele unei case oarecare din Edmonton, Canada. Tânărul a petrecut 150 de ore la minus 25 de grade Celsius pentru a finaliza proiectul, la care a folosit 500 de cărămizi îngheţate, din materiale reciclate, cu care a creat o structură în curcubeu, ţinută laolaltă de un amestec de apă şi zăpadă (în loc de ciment). Puteţi urmări aventura lui Daniel în acest video.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger