Rechinii devin specie protejată în Bahamas

0

Vânat fără milă pentru delicatese culinare, în special din bucătăria chinezească, rechinul a ajuns specie cu risc de dispariție în Bahamas. Din acest motiv, autoritățile au decis să interzică pescuitul de rechini printr-o lege specială în acest sens.

Statul Bahamas intenționează să protejeze speciile de rechin din largul apelor sale, motiv pentru care a anunțat oficial interzicerea pescuitului în cazul acestora. În afară de activitatea efectivă de pescuit se mai interzic și vânzarea, importul și exportul de produse din rechin. Înainte de anunțul autorităților din Bahamas, și cele din Honduras, Maldive și Palau au decretat același lucru, transformându-și apele în sanctuare pentru rechini.

Potrivit organizațiilor de mediu, 73 de milioane de rechini sunt uciși în fiecare an, majoritatea pentru a fi folosiți în diverse feluri de mâncare, în special în China. În cazul insulelor Bahamas, turismul este principala sursă de venit și studiile recente în acest sens au arătat că turiștii sunt extrem de interesați de scufundări pentru a vedea rechinii sau a înota cu aceștia. Bahamas câștigă peste 80 de milioane de dolari pe an numai din această activitate. Odată pescuitul interzis, autoritățile din Bahamas speră că interesul pentru ”shark diving” (scufundări cu rechinii) să crească, la fel și cifra de afaceri în turism.

 

Sursa: The Age / AFP

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger