Recesiunea economică creşte numărul invenţiilor în Marea Britanie

0

Englezii au găsit calea de a face faţă recesiunii economice din ultimii ani: mulţi dintre ei au devenit inventatori prolifici, arată un sondaj realizat pe un număr de 2.000 de persoane din Marea Britanie. Numai anul trecut, unul din zece adulţi a cerut să îi fie patentată o invenţie ori s-a interesat în legătură cu condiţiile de patentare.

 

 

O treime dintre participanţii la sondaj declară că recesiunea a fost cea care i-a provocat să găsească diverse soluţii inovatoare, care să ajute la salvarea unor bani la bugetul personal sau al familiei. Iar o treime dintre cei cărora le-a venit o idee de invenţie declară că au studiat mai multă ştiinţă şi tehnologie, cu ajutorul cărţilor de specialitate, pentru a-şi rafina ideea. „Cercetarea aceasta arată că recesiunea a trezit un adevărat spirit „pot să fac” printre oamenii de rând, normali, de toate vârstele, care încearcă să facă un ban în plus. Este uimitor să vezi cum o întreagă naţiune se întoarce la ştiinţă şi inginerie pentru a face imposibilul posibil”, a declarat Mark Champkins, reprezentant al instituţiei care a comandat sondajul. El mai spune că descoperirile făcute cu ajutorul ştiinţei şi tehnologiei sunt cheia nu doar către transformarea vieţilor indivizilor, ci şi către creşterea economică a statului.

Sondajul a fost realizat la cererea Big Bang UK Young Scientists and Engineers Fair şi a relevat că şi tinerii sunt parte din acest „boom” de inventatori şi invenţii: 5% dintre cei care au răspuns sondajului şi care aveau vârste cuprinse între 11 şi 18 ani au cerut patentarea unei invenţii în 2011 ori s-au interesat de condiţiile necesare patentării. Pentru organizatorii UK Young Scientists and Engineers Fair, exact aceşti tineri inventatori sunt miza: ei îi încurajează să îşi aducă ideile în cadrul unei competiţii naţionale, numite National Science and Engineering Competition. „Premiile de top valorează 50.000 de lire sterline, aşa că tinerii au şansa de a concura pentru sume importante de bani. Acest concurs este locul perfect pentru a testa tinerele minţi”, a spus Champkins. Câştigătorii concursului britanic de invenţii vor primi şi titlurile de „Tânărul inginer al anului în Marea Britanie” şi, respectiv, de „Tânărul om de ştiinţă al anului”.

 

Sursa: BBC

Foto: Amusing Planet


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger