Realizatorul clipului anti-musulman, amenințat cu închisoarea

0

Un bărbat din California aflat în spatele clipului anti-islamic de pe Youtube care a inflamat Orientul Mijlociu a fost reținut de poliție după ce un judecător federal a spus că și-a pierdut încrederea în el și că există riscul să fugă din țară. Nakoula Basseley Nakoula, de 55 de ani, și-a încălcat obligațiile pe care i le impunea eliberarea condiționată cu care s-a ales după o fraudă bancară din 2010.

 

Captură Youtube

 

Nakoula a fost arestat joi, 28 septembrie, scrie AP, după opt abateri de la condițiile sentinței sale, printre care s-a numărat și faptul că și-a mințit supraveghetorul sau că a folosit identități false în mediul online. Acum, riscă noi capete de acuzare pentru aceste abateri, care îi pot atrage o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani, și va rămâne după gratii până la o audiere ulterioară. După condamnarea din 2010, californianul a petrecut 21 de luni la zdup, după care a fost condiționat să nu folosească computerul timp de cinci ani fără acordul ofițerului care îi supraveghea eliberearea condiționată.

În luna iulie, pe Youtube a apărut un trailer la filmul Innocence of Muslims, care a stârnit violențe în Orientul Mijlociu, în urma cărora au murit mai multe persoane, inclusiv ambasadorul american în Libia. După ce a fost identificat ca fiind omul din spatele trailerului, care îl prezintă pe profetul Mohamed ca fiind afemeiat, un fake al religie și molestator de copii, Nakoula, migrant creștin din Egipt, a început să se ascundă. Rumoarea declanșată de clipul video a fost de altfel și unul dintre motivele pentru care tribunalul a spus că există riscul ca bărbatul să părăsească țara. Aflați mai multe detalii pe AP.

 

Puteți citi și:

Google refuză să elimine clipul anti-musulman care a stârnit violențe


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger