Realizatoarea "Pig Business", în vizită prin București

2

În perioada 31 ianuarie – 3 februarie 2012, Marchiza Tracy Worcester va face o vizită în București pentru promovarea filmului său documentar, “Pig Business / Afacerile cu porci”. Documentarul, filmat partial și în România, descrie traseul realizatoarei britanice pe urmele corporațiilor producătoare de carne de porc și arată efectele distructive ale acestei expansiuni: falimentarea micilor producători, poluarea intensă și tratamentele brutale la care sunt supuse animalele pentru creșterea rapidă a productivității.

Mesajul filmului se concentrează pe identificarea alternativelor sustenabile pe care consumatorii le au la dispozitie. “Carnea de porc industrială este ieftină deoarece compania producatoare a externalizat costurile reale către comunitate”, spune Tracy Worcester. “Localnicii suferă din cauza aerului și a apelor poluate, dar aceste lucruri ne afectează de fapt pe toți, deoarece puterea deținută de marile corporații distruge democrația și apelează la intimidare pentru încălcarea libertății de exprimare”.

Pe parcursul prezenței sale în București, Marchiza Tracy Worcester se va întâlni cu Ambasadorul Marii Britanii, cu oficiali din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, cu membri ai Slow Food București Valahia Gusturilor și cu reprezentanți ai presei, după ce săptămâna trecută și-apromovat filmul la Cluj și Turda. Realizatoarea va fi prezentă pe data de 2 februarie, între orele 16.00 – 18.00, la Clubul Țăranului din București (Intrarea Monetăriei nr. 3) pentru a-și prezenta filmul publicului larg. Vizionarea filmului va fi urmata de o dezbatere cu realizatoarea. Intrarea este liberă.

Exclusiv: Interviu cu regizoarea Pig Business, cel mai bun documentar Eco la Astra 2011


2 comentarii

  1. Pingback: Marchiza de Eco | TOTB.ro - Think Outside the Box

  2. Pingback: Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc din lume, ar putea fi vândut unei companii chinezești | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger