Reacțiile mai încete anunță boli de inimă

0

Viteza de reacție era cîndva crucială pentru supraviețuire – dacă nu te mișcai cum trebuie, erai mîncat sau omorît. În vremurile noastre, aceasta are un rol mai puțin vizibil – e vitală cînd conducem mașina dar alte situații cînd viața noastră depinde de această capacitate pot fi numărate pe degete. Totuși, s-ar putea să aibă o importanță mai mare decît credem.

 

 

Un studiu publicat în PLOS One arată că viteza de reacție ne poate influența longevitatea.

Între 1988 și 1994, cercetătorii au testat viteza de reacție a peste 5000 de americani sub 60 de ani. Testul era unul simplu și seamănă cu acest joc.

După aceste teste, cercetătorii au așteptat 15 ani să vadă care dintre subiecți avea să moară și de ce. Pentru că participanții fuseseră recrutați în vederea unui studiu despre sănătate și nutriție, erau cunoscute toate datele lor medicale.
În total, 378 de participanți au murit în următorii 15 ani – 104 de probleme cardiovasculare și 84 de cancer.
Cînd cercetătorii au comparat viteza de reacție a participanților cu lista decedaților, au descoperit un model clar (după ce au fost luate în calcul toate variabilele): cei care erau mai înceți decît media aveau de două ori mai multe șanse să moară.Viteza de reacție s-a dovedit a fi legată mai degrabă de morțile cardiovasculare decît de cele din cauza cancerului. Există deci o legătură între încetineala reacțiilor și funcționarea defectuoasă a aparatului cardiovascular.

 

Citiți și:

Voluntariatul scade riscul de boli cardiovasculare


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger