Reacțiile biochimice care țin o erecție în viață

1

Până acum, oamenii de știință știau care sunt reacțiile biochimice ce fac penisul erect, însă nu și pe cele care mențin erecția. Acum, însă, o echipă de cercetători a depistat lanțul de reacții implicate în acest din urmă proces, ceea ce ar putea duce la dezvoltarea unor tratamente pentru disfuncțiile erectile.

 

Flickr/Looking Glass

 

Acum 20 de ani, profesorul de urologie Arthur Burnett și profesorul de neuroștiințe Solomon S. Snyder, de la Johns Hopkins Medicine, au arătat că oxidul de azot produs în interiorul țesutului penian este un neurotransmițător cheie în declanșarea erecțiilor. Substanța relaxează mușchii și îi permită penisului să se umple cu sânge. Recent, Burnett și noua sa echipăa descoperit și ce ține o erecție în viață, într-un studiu pe șoareci: după eliberarea oxidului de azot care face penisul tare, intră în schemă un val de substanțe chimice care sprijină impulsurile nervoase ce mențin erecția, izvorâte din creier și din stimularea fizică.

La nivel biologic, erecțiile umane funcționează ca ale șoarecilor, scrie ZME Science. Noua descoperire promite dezvoltarea unor tratamente în cazul bărbaților cu disfuncții erectile cauzate de diabet, boli vasculare sau afecțiuni nervoase în urma unor intervenții chirurgicale.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger