Războiul împotriva drogurilor este un eșec, spun cercetătorii medicali

0

Drogurile ilegale sunt mai ieftine și mai pure la nivel global decât au fost vreodată în ultimii 20 de ani, arată un raport al Centrului Internațional pentru Știință în Politica Drogurilor, care susține că războiul împotriva drogurilor a eșuat. Raportul a analizat date din cadrul a șapte sisteme de supraveghere a drogurilor cu finanțare guvernamentală. Consumul de droguri ar trebui tratat ca o problemă de sănătate publică, spun autorii studiului, și nu ca una din sfera infracționalității.

 

Flickr/Mr. Theklan

 

Sistemele de monitorizare guvernamentale analizate de autorii raportului aveau cel puțin 10 ani de informații despre prețurile și puritatea canabisului, cocainei și opiaceelor, printre care și heroina, scrie BBC News. Prețurile de stradă ale drogurilor au scăzut între 1990 și 2010, în timp ce puritatea și tăria lor au crescut. În Europa, de exemplu, prețul mediu al opiaceelor și al cocainei a scăzut cu 74%, respectiv 51% în acest interval de timp. Raportul a mai aflat totodată că s-au înregistrat creșteri substanțiale în cantitatea de cocaină, heroină și canabis confiscată de forțele de ordine în multe părți ale lumii, din 1990 încoace. Majoritatea strategiilor naționale de control al drogurilor, arată raportul, s-au axat pe acțiuni de pedepsire în numele legii pentru diminuarea rezervelor de substanțe ilegale în detrimentul altor abordări, cum ar fi dezincriminarea sau reglementarea legală a drogurilor.

La final, autorii spun că extinderea eforturilor de controlare a pieței globale de droguri ilegale prin aplicarea legii eșuează și că există o „nevoie disperată” de transformare a regimului dintr-unul prohibitiv într-unul de reglementare legală. “Ar trebui să căutăm să implementăm politici care plasează sănătatea și siguranța comunității în fruntea eforturilor noastre și să considerăm consumul de droguri mai degrabă o problemă de sănătate publică decât una din sfera infracționalității”, spune co-autorul raportului, Evan Wood. Aflați mai multe pe BBC.

 

Puteți accesa și:

Cine luptă cu războiul împotriva drogurilor

Cel mai bun documentar despre războiul împotriva drogurilor

Ethan Nadelmann, vocea numărul unu pentru reforma drogurilor: “Marijuana nu se va legaliza singură”


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger