Răul de mișcare provocat de gadget-uri, boala secolului

0

Răul de mișcare indus, digital, de iPhone, filme 3D și jocuri video va deveni cea mai răspândită boală profesională a secolului XXI. Experții în tehnologie au identificat o variațiune a afecțiunii tradiționale pe care au numit-o “răul de simulare” și care e cauzată de un ecran, și nu de mersul cu barca, mașina sau avionul.

 

rau

 

Experții susțin că situația se va înrăutăți pe măsură ce gadget-urile se perfecționează în simularea lumii reale.

Răul de mișcare se declanșează când urechea internă sesizează mișcare, dar ochii noștri nu o văd. Răul de simulare este descris ca fiind opusul: vedem mișcare ce sugerează creierului că ar trebui să ne mișcăm, dar, de fapt, stăm nemișcați. Afecțiunea a fost deja experimentată de utilizatorii de iPhone care au downloadat noul IOS7. Sistemul de operare folosește un efect care face ca ecranul să pară 3D.

Tehnologia care face ca imaginile să iasă în față este o cauză a durerilor de cap pentru că ochii noștri tind să se focuseze pe un obiect care se apropie. Dar, pentru că ne uităm, de fapt, la un obiect care nu se mișcă, ochii sunt păcăliți și afectați.

Vestea proastă pentru fanii de tehnologie este că aceste tipuri de dezorientări nu se vor ameliora odată cu progresele tehnologice. De fapt, experții susțin că gadget-urile vor deveni tot mai performante în a copia realitatea. Asta înseamnă că mintea va fi păcălită și mai ușor.

Sursa: DailyMail


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger