Raţele din Londra au propria bandă de circulaţie

0

Pistele pentru răţuşte au apărut pe lângă cursurile de apă din Londra, dar şi din Birmingham sau Manchester şi sunt o iniţiativă ecologică, temporară, menită să încurajeze oamenii să fie atenţi la faptul că şi raţele sunt “pietoni” în lumea grăbită, plină de biciclete sau picioare care aleargă undeva.

 

 

La iniţiativa Canal & River Trust, o linie albă a fost trasată pe pistele deja existente pentru pietoni sau biciclişti, pentru a marca zonele destinate păsărilor; totodată, “ştampile” cu siluete răţuşte au apărut pe fâşiile de asfalt marcate. “Am desenat acele benzi pe pistele deja existente doar pentru a sublinia că spaţiul respectiv trebuie împărţit şi că, de cele mai multe ori, răţuştele au nevoie să li se acorde prioritate”, explică Dick Vincent din Londra.

Organizaţia Canal & River Trust este responsabilă pentru menţinerea şi îngrijirea a peste 3.220 de kilometri de cursuri de apă în interiorul teritoriilor Angliei şi Ţării Galilor. Motto-ul lor este “Împarte spaţiul cu alţii, încetineşte ritmul, e un loc special”. Rămâne de văzut dacă şi răţuştele vor fi de acord să se supună regulilor de circulaţie destinate chiar lor.

 

lane-duck-path-london-sharethespace-2

lane-duck-path-london-sharethespace-1

lane-duck-path-london-sharethespace-3

lane-duck-path-london-sharethespace-10

 

lane-duck-path-london-sharethespace-7

 

Mai multe detalii: canalrivertrust.org.uk

 

Sursa şi foto: Bored Panda

 

Puteţi citi şi:

O fermă de capre în schimbul unui eseu

Piloţii care transportă voluntar câini, pentru a-i salva de la eutanasiere


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger