Raport european: "Drogurile legale", în creștere

0

droguriZeci de noi droguri sintetice din Asia, adesea promovate ca legale, au apărut anul trecut pe Internet, înlocuind drogurile tradiționale pe bază de plante, disponibile în Europa. Centrul European de Monitorizare a Drogurilor și Toxicomaniei susține, în raportul său pe 2013, că heroina, cocaina și canabisul se consumă în cantități mai mici.


Raportul arată că există peste 280 de noi droguri în circulație, 73 dintre acestea apărând anul trecut. Cele mai multe sunt produse din chimicale care simulează efectul canabisului. Alte date oficiale din Marea Britanie arată că numărul persoanelor care au murit din cauza drogurilor legale a crescut de patru ori în ultimii cinci ani.

Mefredrona, un drog realizat în laboratoare ilegale din toată lumea, a înlocuit drogurile tradiționale și este unul dintre cele mai bine vândute. Amfetamina este principalul drog sintetic traficat în Marea Britanie, țările de origine fiind China și India.

Creșterea consumului de droguri sintetice realizate în laboratoare ilegale, din amestecuri de chimicale cu efecte secundare necunoscute, reprezintă un pericol pentru tinerii ca le consumă, mai ales în cluburi de noapte, arată raportul.

Aproape un sfert din populația adultă a Europei, adică 85 de milioane de oameni, a consumat un drog ilegal cel puțin o dată în viață. Cei mai mulți dintre ei, 77 de milioane, au consumat canabis, care este legal în unele țări europene.

Sursa: The Telegraph


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger