Rănit de săgeţi otrăvite, un elefant a cerut ajutorul oamenilor de la un sanctuar pentru animale

15

Deşi fuseseră răniţi de săgeţi otrăvite trase de către oameni, trei elefanţi africani au putut fi salvaţi pentru că unul dintre ei a cerut ajutorul oamenilor de la sanctuarul pentru animale sălbatice David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT).

Incidentul s-a petrecut în urmă cu două luni, când mai mulţi braconieri au atacat trei elefanţi masculi, asupra cărora au tras cu săgeţi otrăvite. Răniţi, elefanţii ar fi murit fără ajutor. Unul dintre masculi, deşi nu mai fusese niciodată la sanctuarul DSWT, i-a condus şi pe ceilalţi într-acolo, simţind, probabil, că oamenii de la adăpost i-ar putea ajuta. Se pare că elefantul se împerechease cu două femele care, orfane fiind, fuseseră crescute în cadrul unui astfel de centru, numit Wildlife Trust Ithumba Reintegration Centre; femelele au fost redate vieţii sălbatice după ce au crescut, iar în 2011 au avut pui cu acest mascul, botezaţi Mwende şi Yetu. Din acest motiv, cred îngrijitorii sanctuarului, elefantul ar fi ştiut că oamenii de acolo pot oferi ajutor.

Elefanţii sunt renumiţi pentru memoria lor, dar şi pentru capacitatea lor de a raţiona şi a se orienta în spaţiu. Sunt capabili să creeze hărţi mentale detaliate, care să îi ajute să “navigheze” pe teritoriile extinse pe care le străbat. Cei de la DSWT cred că aceste animale chiar comunică între ele şi că, în acest fel, au “transmis” şi faptul că adăpostul tratează bine animalele. Aşa îşi explică ei faptul că s-au trezit cu cei trei elefanţi răniţi la poartă. În câteva ore, echipa de veterinari a sanctuarului le-a tratat rănile (după ce i-a sedat, în prealabil), a curăţat otrava şi le-a dat antibiotice. Se pare că toţi cei trei elefanţi şi-au revenit fără probleme după “operaţii”.

Surse şi foto: DSWT, TA


15 comentarii

  • @MONIQUE inteligenta ta insa are limite. ‘mniezau a pus niste oligofreni sa raneasca bietele animale pentru a fi salvate de alti oameni pentru a demonstra… ce? superb. cum intorc habotnicii toate lucrurile bune in favoarea biserici.

   • si daca Dumnezeu este in cel ce trage cu arcul , in cel ce vindeca si chiar in elefantul ranit ? Dumnezeu este totul.a creeat totul si controleaza totul.nu este bun ,nu este rau.
    acum a cui inteligenta are limite ?

   • Incredibil cum oamenii credinciosi incearca sa explice si sa dovedeasca orice ce se intampla in lume. Cu logica asta Dumnezeu a omorat deja miliarde de oameni cu razboaie, boli. Eu nu vreau un Dumnezeu de acest fel. Dumnezeul meu sa nu fie ucigas, sa nu ma tradeze, sa nu ma lasa sa mor fara sa vreau. Lasa-ma in pace cu Dumnezeul tau.

 1. Sa ntelegem ca elefantoaicele i-au povestit elefantului despre acest centru la care el nu mai fusese….Inteligent autor, dar si mai inteligenti, cititorii!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger