Qatarul pregateste stadioane solare pentru CM din 2022

1

Stadioanele vor fi alimentate solar pentru a gazdui primul eveniment sportiv sub cerul liber care se va desfasura in aer conditionat.

Fotbalul se pregateste deja pentru Mondialul din Africa de Sud, dar in tot acest timp, 11 natiuni se dueleaza de zor pentru Cupa Mondiala care va avea loc peste 12 ani. Qatarul are planuri grandioase, pe care le-a si facut publice de curand: micutul stat din Orientul Mijlociu are pregatite cinci proiecte pentru stadioane, fiecare cu un design cat mai curajos.

Unul are o membrana speciala pentru a difuza transmisiunea in direct, altul e invelit in benzi colorate pentru a simboliza culorile fiecarei echipe nationale, in timp ce altul vine dotat cu piscina, spa si un mall.

Soarele va sigura electricitatea celor mai multe dintre stadioanele pregatite de Qatar, relateaza Gizmodo. Fiecare va folosi un sistem unic de control al climei ce va mentine constant temperatura sub 27 de grade, in ciuda caldurii extreme din desert.

Qatarul a mai propus ca dupa terminarea Cupei Mondiale, unele componente ale stadioanelor sa fie demontate si trimise in alte tari pentru a promova fotbalul.

“Toate stadioanele vor fi legate intre ele cu un sistem de metrouri nou-nout si vor avea integrata o retea de autobuze care va permite fanilor sa ajunga la meciuri cu ajutorul transportului public”, spune Hassan Abdulla Al Thawadi, Chief Executive Qatar 2022. “Fanii vor putea urmari mai mult de un meci in timpul unei zile stand in acelasi loc pe tot parcursul Cupei Mondiale”.

In luna decembrie acestui an, FIFA va decide care dintre cele 11 tari care si-au depus candidatura pentru Mondialul din 2022 vor avea onoarea sa gazduiasca turneul final.

Stadionul Al Rayyan

Stadionul Al Gharafa

Stadionul Al Shamal

Stadionul Al Wakrah

Stadionul Al Khor

Foto: Gizmodo

Tags:Un comentariu

  1. S-a dus draq adevarata pasiune pentru fotbal … acum toata pasiunea e pentru bani …. Against Modern Football !!!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger